Албанци сјекиром напали српског повратника код Клине, пријетили да ће му одрубити главу

Агенције
Албанци сјекиром напали српског повратника код Клине, пријетили да ће му одрубити главу

ПРИШТИНА – Албанци су сјекиром напали повратника Ђорђију Ђоровића на његовом имању у Дреновчићу, засеоку села Бича, у општини Клина, саопштио је министар за заједнице и повратак у привременим приштинским институцијама Далибор Јевтић.

Он је на свом "Твитер" налогу написао да су Ђоровићу Албанци који су га напали том приликом запријетили да ће му, ако га поново виде на његовом имању, "одсећи главу као јагњету".

Јевтић је упозорио да је "крајње време да се том насиљу стане на пут".

И предсједник привременог органа општине Клина Божидар Шарковић је рекао да су Ђоровићу Албанци који су чували овце запријетили да ће му одрубити главу.

- Инцидент се, како је Ђоровић изјавио полицији, догодио синоћ када је он у пратњи пса изашао на оближњу ливаду где су Албанци чували овце. Пас је појурио овце, а овчари су се устремили на Ђоровића рекавши да ће следећи пут одрубити главу и њему и његовом псу - навео је Шарковић.

Он указује да Ђоровић више од двије године чека на градњу обећане повратничке куће и да у том ишчекивању живи у "прихватној бараци" у центру Биче.

Ђоровић је јутрос случај пријавио Кфору, чији су представници о томе обавијестили Косовску полицијску службу, према чијем је налогу Ђоровић јутрос дао изјаву у Полицијској станици у Клини.

У Дреновчићу је до повлачења српске војске и полиције јуна 1999. године живјело петнаестак српских породица, од којих је, како додаје Шарковић, Ђоровић једини редовно долазио и боравио у Бичи од прољећа до позне јесени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана