Albanci sjekirom napali srpskog povratnika kod Kline, prijetili da će mu odrubiti glavu

Agencije
Albanci sjekirom napali srpskog povratnika kod Kline, prijetili da će mu odrubiti glavu

PRIŠTINA – Albanci su sjekirom napali povratnika Đorđiju Đorovića na njegovom imanju u Drenovčiću, zaseoku sela Biča, u opštini Klina, saopštio je ministar za zajednice i povratak u privremenim prištinskim institucijama Dalibor Jevtić.

On je na svom "Tviter" nalogu napisao da su Đoroviću Albanci koji su ga napali tom prilikom zaprijetili da će mu, ako ga ponovo vide na njegovom imanju, "odseći glavu kao jagnjetu".

Jevtić je upozorio da je "krajnje vreme da se tom nasilju stane na put".

I predsjednik privremenog organa opštine Klina Božidar Šarković je rekao da su Đoroviću Albanci koji su čuvali ovce zaprijetili da će mu odrubiti glavu.

- Incident se, kako je Đorović izjavio policiji, dogodio sinoć kada je on u pratnji psa izašao na obližnju livadu gde su Albanci čuvali ovce. Pas je pojurio ovce, a ovčari su se ustremili na Đorovića rekavši da će sledeći put odrubiti glavu i njemu i njegovom psu - naveo je Šarković.

On ukazuje da Đorović više od dvije godine čeka na gradnju obećane povratničke kuće i da u tom iščekivanju živi u "prihvatnoj baraci" u centru Biče.

Đorović je jutros slučaj prijavio Kforu, čiji su predstavnici o tome obavijestili Kosovsku policijsku službu, prema čijem je nalogu Đorović jutros dao izjavu u Policijskoj stanici u Klini.

U Drenovčiću je do povlačenja srpske vojske i policije juna 1999. godine živjelo petnaestak srpskih porodica, od kojih je, kako dodaje Šarković, Đorović jedini redovno dolazio i boravio u Biči od proljeća do pozne jeseni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana