Абазовић: Темељни уговор главни разлог за неповјерење влади

Танјуг
Foto: Анадолија

ПОДГОРИЦА - Црногорски премијер Дритан Абазовић поручио је на данашњој сједници парламента, на којој би требало да се гласа о (не)повјерењу његовој влади, да европске интеграције Црне Горе немају никакве везе са захтјевом о неповјерењу, већ је разлог потписани Темељни уговор са Српском православном црквом, што, како је рекао, шеф посланичког клуба ДПС Данијел Живковић није смио ни да помене у свом излагању.

-Нисте поднијели иницијативу због неуспјеха владе, већ због потписивања Темељног уговора, али то нисте смјели да поменете именом овдје. Да сте поднијели иницијативу након неизгласавања Судског савјета ми бисмо се придружили томе. Ви сте сат времена након потписивања Темељног уговора рекли да ћете формирати нову већину у парламенту која ће поништити тај уговор - рекао је премијер.

Обраћајући се посланицима ДПС-а, Абазовић је рекао да су о потписивању Темељног уговора говорили да је издаја националних интереса и злочин и да зато подносе иницијативу за изгласавања неповјерења владе.

Абазовић је рекао да је ДПС дизањем халабуке око Темељног уговора унио конфузију у домаћу и међународну јавност и уместо да фокус буде на проблемима, пребацили су га, казао је, на то да ли влада има или нема повјерење.

-Данас то нисте смјели да поменете, угасили сте ваше медије по питању Темељног уговора након хистерије коју сте изнијели у односу на вјернике те вјерске заједнице, најављивали сте преко плаћених аналитичара да ће у Црној Гори, ако се потпише Темељни уговор, настати грађански рат и сада треба пред лицем међународне и домаће јавности да кажете да се то није десило. Најављивали сте катаклизму.... - рекао је Абазовић.

Он је потом говорио о резултатима постигнутим током 100 дана рада владе.

Сједница парламента је, иначе, почела са готово једночасовним кашњењем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана