Abazović: Temeljni ugovor glavni razlog za nepovjerenje vladi

Tanjug
Foto: Anadolija

PODGORICA - Crnogorski premijer Dritan Abazović poručio je na današnjoj sjednici parlamenta, na kojoj bi trebalo da se glasa o (ne)povjerenju njegovoj vladi, da evropske integracije Crne Gore nemaju nikakve veze sa zahtjevom o nepovjerenju, već je razlog potpisani Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, što, kako je rekao, šef poslaničkog kluba DPS Danijel Živković nije smio ni da pomene u svom izlaganju.

-Niste podnijeli inicijativu zbog neuspjeha vlade, već zbog potpisivanja Temeljnog ugovora, ali to niste smjeli da pomenete imenom ovdje. Da ste podnijeli inicijativu nakon neizglasavanja Sudskog savjeta mi bismo se pridružili tome. Vi ste sat vremena nakon potpisivanja Temeljnog ugovora rekli da ćete formirati novu većinu u parlamentu koja će poništiti taj ugovor - rekao je premijer.

Obraćajući se poslanicima DPS-a, Abazović je rekao da su o potpisivanju Temeljnog ugovora govorili da je izdaja nacionalnih interesa i zločin i da zato podnose inicijativu za izglasavanja nepovjerenja vlade.

Abazović je rekao da je DPS dizanjem halabuke oko Temeljnog ugovora unio konfuziju u domaću i međunarodnu javnost i umesto da fokus bude na problemima, prebacili su ga, kazao je, na to da li vlada ima ili nema povjerenje.

-Danas to niste smjeli da pomenete, ugasili ste vaše medije po pitanju Temeljnog ugovora nakon histerije koju ste iznijeli u odnosu na vjernike te vjerske zajednice, najavljivali ste preko plaćenih analitičara da će u Crnoj Gori, ako se potpiše Temeljni ugovor, nastati građanski rat i sada treba pred licem međunarodne i domaće javnosti da kažete da se to nije desilo. Najavljivali ste kataklizmu.... - rekao je Abazović.

On je potom govorio o rezultatima postignutim tokom 100 dana rada vlade.

Sjednica parlamenta je, inače, počela sa gotovo jednočasovnim kašnjenjem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana