Абазовић: Свргли су ме шверцери кокаина и цигарета

Танјуг
Абазовић: Свргли су ме шверцери кокаина и цигарета

​ЛОНДОН - Премијер Црне Горе у техничком мандату Дритан Абазовић изјавио је да су га са власти склониле политичке струје организованих криминалних група, након што је ријешио да се обрачуна са кријумчарима кокаина и цигарета.

Абазовићу је ускраћено повјерење 20. августа у парламенту већином гласова, међутим, он каже да је прави разлог његовог пораза то што је раскинуо са вишедеценијским повлађивањем црногорске владе криминалним групама, тако што је дао допринос великој запљени кокаина и шверцованих цигарета, пренио је "Гардијан".

Иако се још не зна колико ће остати на мјесту премијера, Абазовић за британски лист каже да се прозападна оријентација Црне Горе неће промијенити.

"Постоји мала политичка конфузија у Црној Гори, али мислим да не постоји варијанта која нас оставља ван владе", рекао је Абазовић.

Он је рекао да би рјешење могли да буду нови избори или нова владајућа коалиција, али и да ће у свакој варијанти његова УРА и његови савезници задржати одређени удио у влади.

"Оно што смо обећали нашим партнерима у Стејт департменту то је да ћемо дефинитивно имати контролу над дијелом владе и одржаћемо безбједносни сектор и страну политику", поручио је Абазовић.

Абазовић је додао да вјерује да је предсједник државе Мило Ђукановић на врху сарадње између организованог криминала и црногорске политике.

"Он је проблем. Сматрам да је дубоко умијешан у корупцију", поручио је Абазовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана