Abazović: Svrgli su me šverceri kokaina i cigareta

Tanjug
Abazović: Svrgli su me šverceri kokaina i cigareta

​LONDON - Premijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović izjavio je da su ga sa vlasti sklonile političke struje organizovanih kriminalnih grupa, nakon što je riješio da se obračuna sa krijumčarima kokaina i cigareta.

Abazoviću je uskraćeno povjerenje 20. avgusta u parlamentu većinom glasova, međutim, on kaže da je pravi razlog njegovog poraza to što je raskinuo sa višedecenijskim povlađivanjem crnogorske vlade kriminalnim grupama, tako što je dao doprinos velikoj zapljeni kokaina i švercovanih cigareta, prenio je "Gardijan".

Iako se još ne zna koliko će ostati na mjestu premijera, Abazović za britanski list kaže da se prozapadna orijentacija Crne Gore neće promijeniti.

"Postoji mala politička konfuzija u Crnoj Gori, ali mislim da ne postoji varijanta koja nas ostavlja van vlade", rekao je Abazović.

On je rekao da bi rješenje mogli da budu novi izbori ili nova vladajuća koalicija, ali i da će u svakoj varijanti njegova URA i njegovi saveznici zadržati određeni udio u vladi.

"Ono što smo obećali našim partnerima u Stejt departmentu to je da ćemo definitivno imati kontrolu nad dijelom vlade i održaćemo bezbjednosni sektor i stranu politiku", poručio je Abazović.

Abazović je dodao da vjeruje da je predsjednik države Milo Đukanović na vrhu saradnje između organizovanog kriminala i crnogorske politike.

"On je problem. Smatram da je duboko umiješan u korupciju", poručio je Abazović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana