Абазовић: Садашња Влада завршила мисију, у новој има мјеста за Србе

Срна
Абазовић: Садашња Влада завршила мисију, у новој има мјеста за Србе

ПОДГОРИЦА - Постојећа Влада Црне Горе завршила је своју мисију и у наредном периоду ће се морати изабрати између два концепта - мањинске или техничке владе, или да се скрати мандат Скупштине и иде на парламентарне изборе, изјавио је потпредсједник Владе и лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић.

Абазовић је рекао да о свему прво треба разговарати са Демократским фронтом, те навео да ни у опцији мањинске нити техничке владе која би припремила изборе, парламентарна већина није искључена.

“Народне воље без коалиције жЦрно на бијелож нема”, изјавио је Абазовић Радио телевизији Црне Горе.

Он је рекао да у Влади има мјеста за Србе.

“Хтио сам да их има у овој Влади, у којој су доминантни. То је помирење. Али ако неко мисли да је, зато што је у некој партији, једини представник тог народа, ја то мишљење не дијелим”, навео је Абазовић.

Он тврди да би ДФ и Демократе подршком да се формира мањинска влада елиминисали могућност да ДПС утиче “на начин како се тврди да би могао да утиче”, те поновио да повратка ДПС-а на власт неће бити.

Абазовић је навео да ће, по његовом суду, предсједник Црне Горе и лидер ДПС-а Мило Ђукановић “ускоро поћи у политичку пензију”.

“Мислим да људи и међународни партнери разумију што треба да се ради, да свако од нас тражи да дамо веће резултате у области владавине права, одблокирању европског пута, а није тешко претпоставити које особе на сцени могу бити пријетња томе или могу то да успоре”, додао је Абазовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана