Abazović: Sadašnja Vlada završila misiju, u novoj ima mjesta za Srbe

Srna
Abazović: Sadašnja Vlada završila misiju, u novoj ima mjesta za Srbe

PODGORICA - Postojeća Vlada Crne Gore završila je svoju misiju i u narednom periodu će se morati izabrati između dva koncepta - manjinske ili tehničke vlade, ili da se skrati mandat Skupštine i ide na parlamentarne izbore, izjavio je potpredsjednik Vlade i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

Abazović je rekao da o svemu prvo treba razgovarati sa Demokratskim frontom, te naveo da ni u opciji manjinske niti tehničke vlade koja bi pripremila izbore, parlamentarna većina nije isključena.

“Narodne volje bez koalicije žCrno na bijelož nema”, izjavio je Abazović Radio televiziji Crne Gore.

On je rekao da u Vladi ima mjesta za Srbe.

“Htio sam da ih ima u ovoj Vladi, u kojoj su dominantni. To je pomirenje. Ali ako neko misli da je, zato što je u nekoj partiji, jedini predstavnik tog naroda, ja to mišljenje ne dijelim”, naveo je Abazović.

On tvrdi da bi DF i Demokrate podrškom da se formira manjinska vlada eliminisali mogućnost da DPS utiče “na način kako se tvrdi da bi mogao da utiče”, te ponovio da povratka DPS-a na vlast neće biti.

Abazović je naveo da će, po njegovom sudu, predsjednik Crne Gore i lider DPS-a Milo Đukanović “uskoro poći u političku penziju”.

“Mislim da ljudi i međunarodni partneri razumiju što treba da se radi, da svako od nas traži da damo veće rezultate u oblasti vladavine prava, odblokiranju evropskog puta, a nije teško pretpostaviti koje osobe na sceni mogu biti prijetnja tome ili mogu to da uspore”, dodao je Abazović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana