Абазовић: Ресетовање односа Србије и Црне Горе и кроз привреду

Танјуг
Абазовић: Ресетовање односа Србије и Црне Горе и кроз привреду

БЕОГРАД- Предсједник Владе Црне Горе Дритан Абазовић састао се данас са предсједником Привредне коморе Србије Марком Чадежом и оцијенио тај сусрет као покушај да се ресетовање односа Србије и Црне Горе сведе на оно што је најважније за грађане, а то је привреда.

"Разговарали смо данас са компанијама из Србије о неколико бизнис пројеката у инфраструктуру и туризам, али и о регионалној сарадњи и сузбијању баријера које постоје за бизнис било да су оне на граници, у управама царине две земље или на другим местима", рекао је Абазовић, који је у дводневној посети Србији.

Оцијенио је да је врло задовољан сусретом и да сматра како он може да резултира добрим стварима и да фокус јавности у обе државе усмери на економију.

Он је рекао како мисли да су бизнис заједнице у обе државе жељне побољшања односа. Чадеж је оценио да су Србија и ЦГ привредно веома упућене једна на другу, што се најбоље види по трговинским везама.

"Желим да вам захвалим што сте и прије него што сте постали премијер имали јасну визију да цијели регион морамо да заснујемо на будућности, а не на прошлости", рекао је Цадеж обраћајући се Абазовићу.

Чадеж је додао како је веома важно да две стране буду у сталној комуникацији и најавио формирање радних група две земље које ће се бавити темама попут снабдијевања храном, али и убрзањем протока робе и услуга преко границе.

"Црна Гора има велики потенцијал да постане логистички хаб цијелог региона. Постоји огроман интерес страних и домаћих компанија које Црна Гора виде као опцију за ријешавање својих логистичких проблема, али и да се унапреде туристички потенцијали ЦГ коју сви видимо као пре свега пријатељску земљу", рекао је Чадеж.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана