Abazović: Resetovanje odnosa Srbije i Crne Gore i kroz privredu

Tanjug
Abazović: Resetovanje odnosa Srbije i Crne Gore i kroz privredu

BEOGRAD- Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović sastao se danas sa predsjednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom i ocijenio taj susret kao pokušaj da se resetovanje odnosa Srbije i Crne Gore svede na ono što je najvažnije za građane, a to je privreda.

"Razgovarali smo danas sa kompanijama iz Srbije o nekoliko biznis projekata u infrastrukturu i turizam, ali i o regionalnoj saradnji i suzbijanju barijera koje postoje za biznis bilo da su one na granici, u upravama carine dve zemlje ili na drugim mestima", rekao je Abazović, koji je u dvodnevnoj poseti Srbiji.

Ocijenio je da je vrlo zadovoljan susretom i da smatra kako on može da rezultira dobrim stvarima i da fokus javnosti u obe države usmeri na ekonomiju.

On je rekao kako misli da su biznis zajednice u obe države željne poboljšanja odnosa. Čadež je ocenio da su Srbija i CG privredno veoma upućene jedna na drugu, što se najbolje vidi po trgovinskim vezama.

"Želim da vam zahvalim što ste i prije nego što ste postali premijer imali jasnu viziju da cijeli region moramo da zasnujemo na budućnosti, a ne na prošlosti", rekao je Cadež obraćajući se Abazoviću.

Čadež je dodao kako je veoma važno da dve strane budu u stalnoj komunikaciji i najavio formiranje radnih grupa dve zemlje koje će se baviti temama poput snabdijevanja hranom, ali i ubrzanjem protoka robe i usluga preko granice.

"Crna Gora ima veliki potencijal da postane logistički hab cijelog regiona. Postoji ogroman interes stranih i domaćih kompanija koje Crna Gora vide kao opciju za riješavanje svojih logističkih problema, ali i da se unaprede turistički potencijali CG koju svi vidimo kao pre svega prijateljsku zemlju", rekao je Čadež.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana