Абазовић потписао Декларацију о Украјини која је била упућена Ђукановићу

ГС
Foto: Принтскрин

ПОДГОРИЦА- Предсједник црногорске владе у техничком мандату Дритан Абазовић и украјински предсједник Володимир Зеленски потписали су у понедјељак Декларацију о евроатлантској перспективи Украјине, која је првобитно била упућена предсједнику Црне Горе Милу Ђукановићу, пише данас подгоричка Побједа.

Документ је, наводи се, кабинету Ђукановића упутила  Амбасада Украјине у Црној Гори, црногорско Министарство спољних  послова и предсједник Украјине Зеленски.

Кабинет црногорског председника, према информацијама Побједе, пре потписивања затражио је мишљење о тексту декларације од Министарства спољних послова, црногорске амбасаде у Кијеву и мисије Црне Горе при НАТО.

Одговор су, наводе, очекивали до средине децембра, али, умјесто тога, посредством медија обавјештени су да је Декларацију са Зеленским потписао одлазећи премијер Дритан Абазовић.

“Прошле седмице смо послали допис Министарству спољних послова, а мишљење на текст Декларације тражили смо и од мисије Црне Горе при НАТО и црногорске амбасаде у Кијеву. Одговор смо затражили до половине децембра мјесеца да би након добијеног мишљења донијели и одлуку хоће ли се потписивати билатерална декларација овог типа. Међутим, из медија смо јуче обавјештени да је премијер потписао тај текст”, казао је извор Побједе из кабинета Ђукановића.

Није, кажу, јасно како је дошло до тога да Абазовић потпише документ који је упућен Ђукановићу и због чега о томе кабинет црногорског предсједника није обавјештен.

Побједа је питала кабинет Абазовића да појасне како је дошло до тога да одлазећи премијер јуче потпише Декларацију са Зеленским, али одговор нису добили.

Да ће потписати Декларацију Абазовић је обавијестио јавност јуче ујутро. Са украјинским предсједником разговарао је око 14 сати, након чега је услиједило потписивање које је било отворено за медије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана