Abazović potpisao Deklaraciju o Ukrajini koja je bila upućena Đukanoviću

GS
Foto: Printskrin

PODGORICA- Predsjednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski potpisali su u ponedjeljak Deklaraciju o evroatlantskoj perspektivi Ukrajine, koja je prvobitno bila upućena predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, piše danas podgorička Pobjeda.

Dokument je, navodi se, kabinetu Đukanovića uputila  Ambasada Ukrajine u Crnoj Gori, crnogorsko Ministarstvo spoljnih  poslova i predsjednik Ukrajine Zelenski.

Kabinet crnogorskog predsednika, prema informacijama Pobjede, pre potpisivanja zatražio je mišljenje o tekstu deklaracije od Ministarstva spoljnih poslova, crnogorske ambasade u Kijevu i misije Crne Gore pri NATO.

Odgovor su, navode, očekivali do sredine decembra, ali, umjesto toga, posredstvom medija obavješteni su da je Deklaraciju sa Zelenskim potpisao odlazeći premijer Dritan Abazović.

“Prošle sedmice smo poslali dopis Ministarstvu spoljnih poslova, a mišljenje na tekst Deklaracije tražili smo i od misije Crne Gore pri NATO i crnogorske ambasade u Kijevu. Odgovor smo zatražili do polovine decembra mjeseca da bi nakon dobijenog mišljenja donijeli i odluku hoće li se potpisivati bilateralna deklaracija ovog tipa. Međutim, iz medija smo juče obavješteni da je premijer potpisao taj tekst”, kazao je izvor Pobjede iz kabineta Đukanovića.

Nije, kažu, jasno kako je došlo do toga da Abazović potpiše dokument koji je upućen Đukanoviću i zbog čega o tome kabinet crnogorskog predsjednika nije obavješten.

Pobjeda je pitala kabinet Abazovića da pojasne kako je došlo do toga da odlazeći premijer juče potpiše Deklaraciju sa Zelenskim, ali odgovor nisu dobili.

Da će potpisati Deklaraciju Abazović je obavijestio javnost juče ujutro. Sa ukrajinskim predsjednikom razgovarao je oko 14 sati, nakon čega je uslijedilo potpisivanje koje je bilo otvoreno za medije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana