Абазовић: Покушава се спријечити рјешавање случаја убиства Душка Јовановића

Срна
Foto: kliks

ПОДГОРИЦА - Потпредсједник Владе Црне Горе Дритан Абазовић рекао је да су се одређене политичке структуре удружиле и пружају заштиту лицима из криминалних структура одговорним за убиство уредника листа "Дан" Душка Јовановића.

Абазовић због истраге није могао да каже кога је посјетио у затвору "Спуж", али је рекао да је са том особом разговарао у вези са убиством Јовановића и да је о свему обавијестио тужилаштво, суд, Биро за оперативну координацију служби безбједности, Комисију за праћење истрага напада на новинаре и имовину медија, као и породицу убијеног уредника "Дана".

"Коме је у интересу да спријечи рјешавање случаја убиства Душка Јовановића мораће да одговори јавности. Индикативно је што су се одређене политичке структуре удружиле и пружају заштиту лицима одговорним за тај случај из криминалних структура", рекао је Абазовић црногорским медијима. Абазовић је раније данас рекао да је посјетио једног затвореника у Управи за извршење кривичних санкција након што је од тог "криминалца добио писмо о једном важном случају".

Он је навео да је ријеч о веома важном случају и да неће рећи кога је посјетио, а да они који инсистирају на томе опструишу тај случај, те најавио да ће, ако то успију, све објелоданити.

"Пошто се та прича сад активира, онда је то вјероватно и жеља. Ако се буде упропастио, ја ћу онда рећи све детаље, па нека јавност суди о мојим поступцима и поступцима Демократа", поручио је Абазовић. Власник и главни и одговорни уредник листа "Дан" Душко Јовановић убијен је 2004. године у Подгорици, испред зграде тог листа.

 

1

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана