Abazović: Pokušava se spriječiti rješavanje slučaja ubistva Duška Jovanovića

Srna
Foto: kliks

PODGORICA - Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović rekao je da su se određene političke strukture udružile i pružaju zaštitu licima iz kriminalnih struktura odgovornim za ubistvo urednika lista "Dan" Duška Jovanovića.

Abazović zbog istrage nije mogao da kaže koga je posjetio u zatvoru "Spuž", ali je rekao da je sa tom osobom razgovarao u vezi sa ubistvom Jovanovića i da je o svemu obavijestio tužilaštvo, sud, Biro za operativnu koordinaciju službi bezbjednosti, Komisiju za praćenje istraga napada na novinare i imovinu medija, kao i porodicu ubijenog urednika "Dana".

"Kome je u interesu da spriječi rješavanje slučaja ubistva Duška Jovanovića moraće da odgovori javnosti. Indikativno je što su se određene političke strukture udružile i pružaju zaštitu licima odgovornim za taj slučaj iz kriminalnih struktura", rekao je Abazović crnogorskim medijima. Abazović je ranije danas rekao da je posjetio jednog zatvorenika u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija nakon što je od tog "kriminalca dobio pismo o jednom važnom slučaju".

On je naveo da je riječ o veoma važnom slučaju i da neće reći koga je posjetio, a da oni koji insistiraju na tome opstruišu taj slučaj, te najavio da će, ako to uspiju, sve objelodaniti.

"Pošto se ta priča sad aktivira, onda je to vjerovatno i želja. Ako se bude upropastio, ja ću onda reći sve detalje, pa neka javnost sudi o mojim postupcima i postupcima Demokrata", poručio je Abazović. Vlasnik i glavni i odgovorni urednik lista "Dan" Duško Jovanović ubijen je 2004. godine u Podgorici, ispred zgrade tog lista.

 

1

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana