Абазовић: Нема више одлагања, попис у Црној Гори ће бити од 1. до 15. новембра

Танјуг
Абазовић: Нема више одлагања, попис у Црној Гори ће бити од 1. до 15. новембра

ПОДГОРИЦА- Премијер црногорске владе у техничком мандату Дритан Абазоввић саопштио је да попис становништва у Црној Гори неће бити одложен.

"Нема више одлагања, од 1-15. новембра је попис", рекао је Абазовић новинарима.

Одлагање пописа становништва тражили су прво Албанци у Црној Гори, затим Бошњаци и Социјалдемократе, а данас и Демократска партија социјалиста.

На питање о новој влади, Абазовић је рекао да би она морала да почива на другој визији и принципима.

"Начин на који се прави 44. влада мени се не свиђа. Принцип је погрешно постављен. Начин на који се то ради није искрен и није добар за Црну Гору. Причају о деполитизацији, па коме дају 40 одсто по дубини", рекао је Абазовић.

Истиче да не жели да неко помисли да се он нуди мандатару Милојку Спајићу.

"Ако треба да се прави 44. влада, а да ми учествујемо у њој, то мора да буде потпуно друга визија и принципи. О томе сам спреман да разговарам. Уколико они не успију, ја ћу изложити план", најавио је Абазовић.

Када је ријеч о Институту Игало, Абазовић каже да ће влада покушати да репрограмира 25 одсто дугова.

"Сада треба да видимо да дугорочно ријешимо проблем. Да ми купимо од мањинских акционара, за шта нам треба парламент, а други је да се ми одлучиомо за неки аранжман, да држава прода нешто своје, са чим се ја не слажем", казао је он.

Абазовић је рекао и да мандатар Милојко Спајић жели да подигне милијарду евра, да би повећао плате и пензије.

"Да би задовољио свој програм и онда можда отишао из Црне Горе. Што не каже то грађанима и Црне Горе? Зато што није спреман да изађе пред Вас, са мном. Ја нудим и причам о визији о развоју државне политике. Ако о томе жели да разговара, ја сам ту. Ако не, извршићемо предају власти, господски", навео је Абазовић.

Позвао је Спајића да објасни како ће исплатити повећане плате и пензије.

"Одакле ће да исплаћују пензије и плате повећане грађанима, а циљ нам је да афирмишемо пензионере да би правили протесте, да би дошли до 450 евра као да влада то не жели. Како? Како се постиже повећање економског раста? Што не објасни како? Нека објасни, је ли циљ да се прода ЕПЦГ? Што не кажу то поштено, да ЕПЦГ, која ће на крају године, имати 100 милиона на рачуну треба да се стави на лондонску берзу и прода државно сребро. Да се прода да би се релаизовале идеје неких људи", рекао је Абазовић, пренеле су подгоричке Вијести.

Упитан, одакле му те информације, каже да је све што прича, прича врло јасно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана