Абазовић: Недвосмилена подршка Милатовићу у другом кругу

Срна
Абазовић: Недвосмилена подршка Милатовићу у другом кругу

ПОДГОРИЦА- Премијер Црне Горе Дритан Абазовић изјавио је да ток кампање, изборни дан и коначно проглашење резулатата предсједничких избора представљају велику побједу демократије у Црној Гори.

Абазовић је поручио да даје недвосмислену поруку Јакову Милатовићу у другом кругу, преноси портал РТЦГ.

"Овим путем желим да честитам свим учесницима изборног процеса на политичкој коректности и прилично конструктивном приступу протеклих дана, са посебним нагласком на Јакова Милатовића, коме иде искрена и недвосмилена подршка за глатку побједу у другом кругу“, наведено је у саопштењу.

Он је рекао да је без тензија, са помиритељском реториком, у краткој и релаксираној кампањи, истина са једним инцидентом, Црна Гора показала своје европско лице.

Према оцјени Абазовића, грађани су без страха гласали за своје фаворите и недвосмислено рекли да желе новог предсједника државе.

„Како сада само комично звуче оне фразе “вратили сте ДПС на власт” или “оде нам Црна Гора”… Није тешко било предвидјети политички процес, али грађанима, нарочито дијелу остарашћене јавности који је под утицајем агресивне пропаганде понекад треба дати времена“, навео је Абазовић.

Додао је да са Ђукановићем одлази и ДПС, а Црна Гора се враћа себи и свом даљем прогресу.

„Сада само треба сачувати добру друштвено-политичку атмосферу и 2. априла комплетирати још једну етапу демократског развоја државе. Још се једном показало да може Црна Гора и да смо сви заједно на правом путу! Мирно и достојанствено у нове победе“, наведено је у саопштењу Абазовића.

Према прелиминарним резултатима јучерашњих предсједничких избора у Црној Гори, у други круг избора иду кандидат ДПС Мило Ђукановић и  кандидат ПЕС Јаков Милатовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана