Abazović: Nedvosmilena podrška Milatoviću u drugom krugu

Srna
Abazović: Nedvosmilena podrška Milatoviću u drugom krugu

PODGORICA- Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da tok kampanje, izborni dan i konačno proglašenje rezulatata predsjedničkih izbora predstavljaju veliku pobjedu demokratije u Crnoj Gori.

Abazović je poručio da daje nedvosmislenu poruku Jakovu Milatoviću u drugom krugu, prenosi portal RTCG.

"Ovim putem želim da čestitam svim učesnicima izbornog procesa na političkoj korektnosti i prilično konstruktivnom pristupu proteklih dana, sa posebnim naglaskom na Jakova Milatovića, kome ide iskrena i nedvosmilena podrška za glatku pobjedu u drugom krugu“, navedeno je u saopštenju.

On je rekao da je bez tenzija, sa pomiriteljskom retorikom, u kratkoj i relaksiranoj kampanji, istina sa jednim incidentom, Crna Gora pokazala svoje evropsko lice.

Prema ocjeni Abazovića, građani su bez straha glasali za svoje favorite i nedvosmisleno rekli da žele novog predsjednika države.

„Kako sada samo komično zvuče one fraze “vratili ste DPS na vlast” ili “ode nam Crna Gora”… Nije teško bilo predvidjeti politički proces, ali građanima, naročito dijelu ostarašćene javnosti koji je pod uticajem agresivne propagande ponekad treba dati vremena“, naveo je Abazović.

Dodao je da sa Đukanovićem odlazi i DPS, a Crna Gora se vraća sebi i svom daljem progresu.

„Sada samo treba sačuvati dobru društveno-političku atmosferu i 2. aprila kompletirati još jednu etapu demokratskog razvoja države. Još se jednom pokazalo da može Crna Gora i da smo svi zajedno na pravom putu! Mirno i dostojanstveno u nove pobede“, navedeno je u saopštenju Abazovića.

Prema preliminarnim rezultatima jučerašnjih predsjedničkih izbora u Crnoj Gori, u drugi krug izbora idu kandidat DPS Milo Đukanović i  kandidat PES Jakov Milatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana