Абазовић: Неће улица постављати начелнике ЦБ

Танјуг
Абазовић: Неће улица постављати начелнике ЦБ

ПОДГОРИЦА - Неће улица постављати начелнике центара безбједности у Црној Гори, поручио је потпредсједник владе Дритан Абазовић, коментаришући реакцију дјела јавности након што је за шефа пљеваљске полиције именован Харис Ђурђевић.

Абазовић је након саслушања у Специјалном полицијском одјељењу рекао да је потребно извршити провјеру о чему се ради, као и који су мотиви такве реакције јавности, односно јесу ли у питању професионлане или личне референце које су, каже он, мање важне.

"Нећемо моћи да функционишемо ако ће одређена политичка опција, којој се не свиђају нека именовања, организовати протесте", рекао је Абазовић новинарима, пренио је портал РТЦГ.

Ако је професионални пропуст разлог протеста, каже Абазовић, онда је то забрињавајуће и требало би да се размотри.

"Недодирљивих нема, никакав проблем да се замјени ако за то постоје услови. А осуђујем шовинистичке и националнистичке поруке које су се чуле од мање групе људи. То не доприноси миру и суживоту", рекао је Абазовић.

Поручио је да грађани свакако имају право да искажу незадовољство, али да је неприхватљиво ако је оно мотивисано вјерским или политичким опредјељењем.

"Дозволите да то није принцип и да тако нећемо моћи да функционишемо. Шта сад треба, у сваком граду кад буде неко именовање нека политичлка опција је наздовоља и треба да протестује. То не може држава да прихвати као принцип", рекао је Абазовић.

Дио грађана Пљевља протестовао синоћ због постављања Ђурђевића за начелника полиције у том граду, док су пљеваљски одбори Нове, Демократа, ДНП-а и Покрета за Пљевља затражили од владе да поништи одлуку о његовом именовању.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана