Abazović: Neće ulica postavljati načelnike CB

Tanjug
Abazović: Neće ulica postavljati načelnike CB

PODGORICA - Neće ulica postavljati načelnike centara bezbjednosti u Crnoj Gori, poručio je potpredsjednik vlade Dritan Abazović, komentarišući reakciju djela javnosti nakon što je za šefa pljevaljske policije imenovan Haris Đurđević.

Abazović je nakon saslušanja u Specijalnom policijskom odjeljenju rekao da je potrebno izvršiti provjeru o čemu se radi, kao i koji su motivi takve reakcije javnosti, odnosno jesu li u pitanju profesionlane ili lične reference koje su, kaže on, manje važne.

"Nećemo moći da funkcionišemo ako će određena politička opcija, kojoj se ne sviđaju neka imenovanja, organizovati proteste", rekao je Abazović novinarima, prenio je portal RTCG.

Ako je profesionalni propust razlog protesta, kaže Abazović, onda je to zabrinjavajuće i trebalo bi da se razmotri.

"Nedodirljivih nema, nikakav problem da se zamjeni ako za to postoje uslovi. A osuđujem šovinističke i nacionalnističke poruke koje su se čule od manje grupe ljudi. To ne doprinosi miru i suživotu", rekao je Abazović.

Poručio je da građani svakako imaju pravo da iskažu nezadovoljstvo, ali da je neprihvatljivo ako je ono motivisano vjerskim ili političkim opredjeljenjem.

"Dozvolite da to nije princip i da tako nećemo moći da funkcionišemo. Šta sad treba, u svakom gradu kad bude neko imenovanje neka političlka opcija je nazdovolja i treba da protestuje. To ne može država da prihvati kao princip", rekao je Abazović.

Dio građana Pljevlja protestovao sinoć zbog postavljanja Đurđevića za načelnika policije u tom gradu, dok su pljevaljski odbori Nove, Demokrata, DNP-a i Pokreta za Pljevlja zatražili od vlade da poništi odluku o njegovom imenovanju.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana