Абазовић: Не бих волио да чин гласања за Резолуцију о Сребреници подигне тензије

Танјуг
Foto: Влада Црне Горе

БЕОГРАД - Лидер Грађанског покрета УРА и бивши црногорски премијер Дритан Абазовић изјавио је данас да не би волио да чин гласања за Резолуцију о Сребреници на Генералној скупштини УН доведе до ширих тензија.

Он је рекао да сматра да је већина политичких елита заинтересована за мир, стабилност и прогрес, да је потребно да се иде унапред а не уназад, напоменувши да се нада да ова резолуција неће подћи тензије у региону. 

“Очекујем да се можда званична Србија не сложи са оним што буде гласање Црне Горе, али ставови Црне Горе су од раније познати, нису уопште промијењени у претходном периоду. Мислим да ће они имати једну конзистентност када је у питању гласање”, навео је он.

Коментаришући прелиминарне резултате избора у Хрватској, Абазовић је честитао грађаним Хрватске и напоменуо да Црна Гора треба да има што боље односе са Хрватском јер има велика очекивања од њих за подршку будућег чланства Црне Горе у ЕУ.

“Вјероватно ће сада услиједити одређени период преговарања, волио бих да нова хрватска Влада буде састављена што прије како би неке заједничке ствари које се раде са Црном Гором могле што прије да имају ефекта”, изјавио је Абазовић.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана