Abazović: Ne bih volio da čin glasanja za Rezoluciju o Srebrenici podigne tenzije

Tanjug
Foto: Vlada Crne Gore

BEOGRAD - Lider Građanskog pokreta URA i bivši crnogorski premijer Dritan Abazović izjavio je danas da ne bi volio da čin glasanja za Rezoluciju o Srebrenici na Generalnoj skupštini UN dovede do širih tenzija.

On je rekao da smatra da je većina političkih elita zainteresovana za mir, stabilnost i progres, da je potrebno da se ide unapred a ne unazad, napomenuvši da se nada da ova rezolucija neće podći tenzije u regionu. 

“Očekujem da se možda zvanična Srbija ne složi sa onim što bude glasanje Crne Gore, ali stavovi Crne Gore su od ranije poznati, nisu uopšte promijenjeni u prethodnom periodu. Mislim da će oni imati jednu konzistentnost kada je u pitanju glasanje”, naveo je on.

Komentarišući preliminarne rezultate izbora u Hrvatskoj, Abazović je čestitao građanim Hrvatske i napomenuo da Crna Gora treba da ima što bolje odnose sa Hrvatskom jer ima velika očekivanja od njih za podršku budućeg članstva Crne Gore u EU.

“Vjerovatno će sada uslijediti određeni period pregovaranja, volio bih da nova hrvatska Vlada bude sastavljena što prije kako bi neke zajedničke stvari koje se rade sa Crnom Gorom mogle što prije da imaju efekta”, izjavio je Abazović.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana