Абазовић и Милачић се опростили од митрополита: Љубав једина ствара вјечност

Срна
Абазовић и Милачић се опростили од митрополита: Љубав једина ствара вјечност

ПОДГОРИЦА - Предсједник Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић изразио је саучешће свим вјерницима и свештенству Митрополије црногорско-приморске због смрти митрополита Амфилохија, истичући да љубав једина ствара вјечност.

- Љубав једина ствара вјечност! Нека му Бог подари вјечни мир, а свима нама снагу да се изборимо за идеале који су бесмртни - написао је Абазовић на "Твитеру".

Предсједник Праве Црне Горе Марко Милачић навео је да је митрополит Амфилохије испунио своју мисију на Земљи - вратио је народ вјери и дух народу, вратио је Црну Гору себи.

- Митрополит није умро, започео је вјечни живот - истакао је Милачић, који је и посланик у црногорском парламенту.

Он је нагласио да је мало људи у људској историји који су за свога земаљског живота, обављајући посао који им је Бог повјерио, успјели да ураде оно што је успио митрополит Амфилохије.

-Дошао је међу нас онда када смо били заборавили и Бога и Цркву, и вјеру и коријене, и дух и савјест. Чистом душом, бритком ријечју и молитвом отворио је наше уши и очи, да поново схватимо ко смо и зашто смо ту. Да знамо да смо дјеца Бога живога, пред Њим одговорни и Њему захвални за све благодати у овом животу - навео је Милачић.

Он је истакао да је била посебна благодат имати таквог митрополита на трону све ове године.

- У временима која долазе све више ћемо то схватати. Зато ми данас не тугујемо за тобом, јер знамо да те чека живот будућег вијека, а да нама који остајемо на Земљи предстоји тешка борба са искушењима овога свијета, за коју си нас припремао и спремио. Драги владико и брате у Христу, нека ти је покој души и вјечна слава у Царству Небеском - навео је Милачић.

Због упокојења Његовог високопреосвештенства митрополита црногорско-приморског Амфилохија звона свих православних храмова у Црној Гори све до сахране његових земних остатака звониће у десет, 12 и 16 часова.

Митрополит Амфилохије преминуо је јутрос у Клиничком центру Црне Горе у Подгорици од посљедица вируса корона.

Митрополиту Амфилохију је 6. октобра дијагностикован вирус корона, када је и примљен у болницу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана