Abazović i Milačić se oprostili od mitropolita: Ljubav jedina stvara vječnost

Srna
Abazović i Milačić se oprostili od mitropolita: Ljubav jedina stvara vječnost

PODGORICA - Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović izrazio je saučešće svim vjernicima i sveštenstvu Mitropolije crnogorsko-primorske zbog smrti mitropolita Amfilohija, ističući da ljubav jedina stvara vječnost.

- Ljubav jedina stvara vječnost! Neka mu Bog podari vječni mir, a svima nama snagu da se izborimo za ideale koji su besmrtni - napisao je Abazović na "Tviteru".

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić naveo je da je mitropolit Amfilohije ispunio svoju misiju na Zemlji - vratio je narod vjeri i duh narodu, vratio je Crnu Goru sebi.

- Mitropolit nije umro, započeo je vječni život - istakao je Milačić, koji je i poslanik u crnogorskom parlamentu.

On je naglasio da je malo ljudi u ljudskoj istoriji koji su za svoga zemaljskog života, obavljajući posao koji im je Bog povjerio, uspjeli da urade ono što je uspio mitropolit Amfilohije.

-Došao je među nas onda kada smo bili zaboravili i Boga i Crkvu, i vjeru i korijene, i duh i savjest. Čistom dušom, britkom riječju i molitvom otvorio je naše uši i oči, da ponovo shvatimo ko smo i zašto smo tu. Da znamo da smo djeca Boga živoga, pred Njim odgovorni i Njemu zahvalni za sve blagodati u ovom životu - naveo je Milačić.

On je istakao da je bila posebna blagodat imati takvog mitropolita na tronu sve ove godine.

- U vremenima koja dolaze sve više ćemo to shvatati. Zato mi danas ne tugujemo za tobom, jer znamo da te čeka život budućeg vijeka, a da nama koji ostajemo na Zemlji predstoji teška borba sa iskušenjima ovoga svijeta, za koju si nas pripremao i spremio. Dragi vladiko i brate u Hristu, neka ti je pokoj duši i vječna slava u Carstvu Nebeskom - naveo je Milačić.

Zbog upokojenja Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija zvona svih pravoslavnih hramova u Crnoj Gori sve do sahrane njegovih zemnih ostataka zvoniće u deset, 12 i 16 časova.

Mitropolit Amfilohije preminuo je jutros u Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici od posljedica virusa korona.

Mitropolitu Amfilohiju je 6. oktobra dijagnostikovan virus korona, kada je i primljen u bolnicu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana