Абазовић: Ђукановић нема правне могућности да распусти Скупштину

ГС
Foto: Vijesti.me

НИКШИЋ - Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић нема правне могућности да распусти Скупштину Црне Горе, казао је премијер у техничком мандату Дритан Абазовић.

Посланици црногорског парламента требало би сутра да расправљају о приједлогу предсједника државе Мила Ђукановића за скраћење мандата Скупштини.

„Он (Ђукановић) је искористио правну могућност коју му Устав даје да предложи скраћење мандата Скупштини. На посланицима је да сутра одлуче да ли желе да им се скрати мандат или не. Мислим да је опште расположење да не желе да им се скрати мандат“, казао је Абазовић новинарима у Никшићу, након што је присуствовао уништавању заплијењених цигарета.

Он је напоменуо да Ђукановић има само једну могућност, а то је да повјери мандат Миограду Лекићу.

„То је све што може да уради, све остало је правно насиље. Мислим да након свега што је урадио у претходном периоду и гласањем његових посланика за 43. Владу, најмање на шта има право је да нас политички малтретира и покушава да пронађе неким противзаконитим дјеловањем принуди некога да уради нешто“, поручио је Абазовић.

„Ако посланици буду жељели да иду на изборе, ићи ћемо на изборе. Ако не буду жељели, знају се процедуре“, додао је.

У црногорској јавности се већ спекулише да посланици, њих већина, неће ни прихватити да се на сутрашњој сједници у дневни ред уврсти Ђукановићева иницијатива о скраћењу манадата постојећем скупштинском сазиву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана