Abazović: Đukanović nema pravne mogućnosti da raspusti Skupštinu

GS
Foto: Vijesti.me

NIKŠIĆ - Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nema pravne mogućnosti da raspusti Skupštinu Crne Gore, kazao je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

Poslanici crnogorskog parlamenta trebalo bi sutra da raspravljaju o prijedlogu predsjednika države Mila Đukanovića za skraćenje mandata Skupštini.

„On (Đukanović) je iskoristio pravnu mogućnost koju mu Ustav daje da predloži skraćenje mandata Skupštini. Na poslanicima je da sutra odluče da li žele da im se skrati mandat ili ne. Mislim da je opšte raspoloženje da ne žele da im se skrati mandat“, kazao je Abazović novinarima u Nikšiću, nakon što je prisustvovao uništavanju zaplijenjenih cigareta.

On je napomenuo da Đukanović ima samo jednu mogućnost, a to je da povjeri mandat Miogradu Lekiću.

„To je sve što može da uradi, sve ostalo je pravno nasilje. Mislim da nakon svega što je uradio u prethodnom periodu i glasanjem njegovih poslanika za 43. Vladu, najmanje na šta ima pravo je da nas politički maltretira i pokušava da pronađe nekim protivzakonitim djelovanjem prinudi nekoga da uradi nešto“, poručio je Abazović.

„Ako poslanici budu željeli da idu na izbore, ići ćemo na izbore. Ako ne budu željeli, znaju se procedure“, dodao je.

U crnogorskoj javnosti se već spekuliše da poslanici, njih većina, neće ni prihvatiti da se na sutrašnjoj sjednici u dnevni red uvrsti Đukanovićeva inicijativa o skraćenju manadata postojećem skupštinskom sazivu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana