24сата: Годишњица Масленице уз усташке повике и симболе

Танјуг
Foto: N1

ЗАДАР- Усташким покличем "за дом спремни" 28. годишњицу војно-полицијске акције Масленица данас су заједно обиљежили чланови Удружења ветерана 4. гардијске бригаде и бивши припадници Специјалне јединице полиције БАТТ из Полицијске управе Сплитско-далматинске.

Окупљени испод знаменитог великог храста у Зеленом Храсту позирали су новинарима и сложно извикивали усташки поздрав "за дом спремни", пренио је хрватски портал 24сата.

Обиљежавању ове годишњице раније данас је одбио да присуствује предсједник Зоран Милановић, који заједно са војним врхом напустио Задар и вратио се у Загреб.

Милановић је претходно позвао телефоном премијера Андреја Пленковића и рекао му да је присуство ХОС-оваца на тој манифестацији недопустиво.

Милановић је одбио да присуствује манифестацији пошто је видео да је протоколом предвиђено да јој присуствују и особе са усташким обиљежјима.

ХОС-овци су демонстративан одлазак Милановић коментарисали ријечима да их је он одавно "бацио у ђубре".

"Нек дође пред мене нека ми каже да му ово смета, ја ћу му рећи разлог. Ја и моја браћа смо под овим знаком крв пролили", рекао је поводом одласка Милановића Анте Бараба Кнез, секретар задарског ХОС-а који је рекао и да је њихово присуство на манифестији предвиђено протоколом организатора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана