24sata: Godišnjica Maslenice uz ustaške povike i simbole

Tanjug
Foto: N1

ZADAR- Ustaškim pokličem "za dom spremni" 28. godišnjicu vojno-policijske akcije Maslenica danas su zajedno obilježili članovi Udruženja veterana 4. gardijske brigade i bivši pripadnici Specijalne jedinice policije BATT iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske.

Okupljeni ispod znamenitog velikog hrasta u Zelenom Hrastu pozirali su novinarima i složno izvikivali ustaški pozdrav "za dom spremni", prenio je hrvatski portal 24sata.

Obilježavanju ove godišnjice ranije danas je odbio da prisustvuje predsjednik Zoran Milanović, koji zajedno sa vojnim vrhom napustio Zadar i vratio se u Zagreb.

Milanović je prethodno pozvao telefonom premijera Andreja Plenkovića i rekao mu da je prisustvo HOS-ovaca na toj manifestaciji nedopustivo.

Milanović je odbio da prisustvuje manifestaciji pošto je video da je protokolom predviđeno da joj prisustvuju i osobe sa ustaškim obilježjima.

HOS-ovci su demonstrativan odlazak Milanović komentarisali riječima da ih je on odavno "bacio u đubre".

"Nek dođe pred mene neka mi kaže da mu ovo smeta, ja ću mu reći razlog. Ja i moja braća smo pod ovim znakom krv prolili", rekao je povodom odlaska Milanovića Ante Baraba Knez, sekretar zadarskog HOS-a koji je rekao i da je njihovo prisustvo na manifestiji predviđeno protokolom organizatora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana