Зоран Талић: Очекујем конструктивну расправу по питању земљишта „Старе аутобуске станице"

A.С.
Зоран Талић: Очекујем конструктивну расправу по питању земљишта „Старе аутобуске станице"

БАЊАЛУКА - Предсједник Скупштине града Бањалука Зоран Талић изјавио је данас да очекује у наставку засједања Сједнице скупштине града конструктивну расправу око предмета Аутопревоза, односно земљишта старе аутобуске станице.

Напомиње да је то итекако битна тема јер се ради о заштити градског земљишта те да се та тачка требала наћи још у у марту на сједници градског парламента али се разматра данас због новонастале  епидемиолошке ситуације у граду.

„ Најбитније је да се по тој тачки заузме јасан став те да се одборници упознају са свим дешавањима на локалитету старе аутобуске станице. У више наврата постављао само питања по том питању а то ћу и даље тражити на Скупштинским засједањима. Треба се јасно утврдити како и на који начине се неко може уписати на једној и другој парцели односно на локалитету парцела старе и нове аутобуске станице. Треба тражити простор за градску управу да уђе у те одређене поступке испитивања самог уписа власничке структуре. Како је ту поступано и како и на који начин се примјењивао члан 8 а Закона о приватизацији државног капитала у предузећима. Ту ћемо на неки начин доћи до одговора. Оно што могу да кажем да град Бањалука предузима све активности када је у питању заштита градске имовине и ова градска администрација је и заузела тај јасан курс. Лично када сам именован за предсједника Скупштине града Бањалука тражио сам да се појави на Скупштини једна свеобухватна информација о свим споровима гдје смо се и упознали са комплетним стањем имовине града Бањалука" рекао је Талић.

Коментаришући тачку о Извјештају рада Градоначелника, Талић истиче да је ту до сада било највише дискусије те да је та тачка квалитетно сумриала све оне активности које је градска администрација имали у задње три године.

„Када је у питању рад ове градске администрације, користим прилику да честитам градоначелнику на данашњем извјештају и досадашњем раду. Град у задње три године има повећане приходе за 12 милиона КМ, у посљедње 4 године прави суфицит преко 23 милиона марака у кумулативном смислу а капитална улагања уназад три године повећана су за 15 милиона марака" рекао је Талић.

На крају је додао да не очекује да ће се данас успјети разматрање свих 114. тачака  дневног реда те да је наставак засједања Градског парламента заказан за сутра са почетком у 9 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана