Zoran Talić: Očekujem konstruktivnu raspravu po pitanju zemljišta „Stare autobuske stanice"

A.S.
Zoran Talić: Očekujem konstruktivnu raspravu po pitanju zemljišta „Stare autobuske stanice"

BANjALUKA - Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić izjavio je danas da očekuje u nastavku zasjedanja Sjednice skupštine grada konstruktivnu raspravu oko predmeta Autoprevoza, odnosno zemljišta stare autobuske stanice.

Napominje da je to itekako bitna tema jer se radi o zaštiti gradskog zemljišta te da se ta tačka trebala naći još u u martu na sjednici gradskog parlamenta ali se razmatra danas zbog novonastale  epidemiološke situacije u gradu.

„ Najbitnije je da se po toj tački zauzme jasan stav te da se odbornici upoznaju sa svim dešavanjima na lokalitetu stare autobuske stanice. U više navrata postavljao samo pitanja po tom pitanju a to ću i dalje tražiti na Skupštinskim zasjedanjima. Treba se jasno utvrditi kako i na koji načine se neko može upisati na jednoj i drugoj parceli odnosno na lokalitetu parcela stare i nove autobuske stanice. Treba tražiti prostor za gradsku upravu da uđe u te određene postupke ispitivanja samog upisa vlasničke strukture. Kako je tu postupano i kako i na koji način se primjenjivao član 8 a Zakona o privatizaciji državnog kapitala u preduzećima. Tu ćemo na neki način doći do odgovora. Ono što mogu da kažem da grad Banjaluka preduzima sve aktivnosti kada je u pitanju zaštita gradske imovine i ova gradska administracija je i zauzela taj jasan kurs. Lično kada sam imenovan za predsjednika Skupštine grada Banjaluka tražio sam da se pojavi na Skupštini jedna sveobuhvatna informacija o svim sporovima gdje smo se i upoznali sa kompletnim stanjem imovine grada Banjaluka" rekao je Talić.

Komentarišući tačku o Izvještaju rada Gradonačelnika, Talić ističe da je tu do sada bilo najviše diskusije te da je ta tačka kvalitetno sumriala sve one aktivnosti koje je gradska administracija imali u zadnje tri godine.

„Kada je u pitanju rad ove gradske administracije, koristim priliku da čestitam gradonačelniku na današnjem izvještaju i dosadašnjem radu. Grad u zadnje tri godine ima povećane prihode za 12 miliona KM, u posljednje 4 godine pravi suficit preko 23 miliona maraka u kumulativnom smislu a kapitalna ulaganja unazad tri godine povećana su za 15 miliona maraka" rekao je Talić.

Na kraju je dodao da ne očekuje da će se danas uspjeti razmatranje svih 114. tačaka  dnevnog reda te da je nastavak zasjedanja Gradskog parlamenta zakazan za sutra sa početkom u 9 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana