Зоран Талић: Новим садржајима до више посјетилаца на Сутурлији

В.С.
Зоран Талић: Новим садржајима до више посјетилаца на Сутурлији

Сутурлија би ускоро могла бити обогаћена новим садржајима у циљу довођења што већег броја посјетилаца. Зоран Талић

Предсједник Скупштине града Бањалука и носилац иницијативе „парк природе Сутурлија" обишао је данас ту природну оазу заједно са  Велибором Станићем директором Шумског газдинства Бањалука и деканом Шумарског факултета Војиславом Дукићем гдје су разговарали о даљој сарадњи како би унаприједили понуду тог природног бисера.

"Желимо да направимо што љепши амбијент и омогућимо свим посјетиоцима лакши приступ овом излетишту. С тим циљем, разговарао сам са представницима Шумског газдинства да се покуша доћи и до других алтернативних праваца који би водили ка Сутурлији из правца Побрдја или Кочићевог вијенца . Разговарали смо и о постављању дрвених клупа поред стаза али и дрвених мостића преко Сутурлије како би што боље повезали обале ријеке. Разматрамо све могућности како би ову природну оазу учинили још приступачнијом за излете, рекреацију, туризам, пикник али и одредјене наставне активности", појаснио је Талић.

Истиче да уз добру сарадњу и разговор са заинтересованим суградјанима, удружењима и институцијама, парк природе Сутурлија у наредном периоду може да постане једна од омиљених локација за све посјетиоце у граду. Велибор Станић, директор шумског газдинства радо се одазвао иницијативи „парк природе Сутурлија".

„Шумско газдинство Бањалука искористиће све своје ресурсе које има да се овај пројекат подржи и да ово постане једно стварно дивно мјесто за одмор јер је тако близу центра града а да наши људи могу да изадју и уживају у овако нетакнутој природи" рекао је Станић.

Осим туристичко рекреативног потенцијала, парк природе Сутурлија има и богат биљни и животињски свијет,  додаје декан Шумарског факултета Војислав Дукић те истиче да Шумарски факултет у потпуности подржава активности за подручје Сутурлије.

 „Ми из године у годину постајемо све више свијесни значаја потенцијала шуме као што су заштитне и социјалне функције. Конкретно када је у питању ово подручје ја бих истакао значај рекреативне функције" истиче Дукић.

"Пењалиште Сутрулија" је један од нових пројеката у циљу развијања  туристичко-спортско рекреативне понуде града Бањалука. Подсјећамо, недавно је на иницијативу Предсјдника Скупштине града Бањалука заједно са Спортским риболовним друштвом Бањалука у ријеку Сутурлију пуштено преко 1.200 млађи поточне пастрмке. Урадјено је и кошење и чишћење обале ријеке Сутурлије како би се тај простор учинио приступачнијим и безбједнијим за све посјетиоце.Тим радовима излетници су добили уредно мјесто за пикник и рекреацију, а купачи своје мјесто под сунцем у којем ће моћи уживати.То је само једна од активности која се проводи на овој локацији у склопу промоције Сутурлије као локације за туристичко-спортско-рекреативне активности а од идуће године Сутурлија ће бити уврштена у програм редовног одржавања како би сви посјетиоци могли пронаћи мјесто за себе током љетних врућина и годишњих одмора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана