Зоран Талић: Настављамо инвестициони циклус у Бањалуци

Г.С.
Зоран Талић: Настављамо инвестициони циклус у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Реструктурисање градских финансија, усљед великих економских посљедица епидемије корона вируса, биће главна тема пете ванредне сједнице Скупштине града која ће бити одржана сутра, 27. маја у Банском двору изјавио је то предсједник Скупштине Града Бањалука, Зоран Талић, гостујући у емисији „Бањалука хроника" Елта телевизије.

Како је истакао, као посљедица епидемије корона вируса, У Бањалуци је у претходна два мјесеца забиљежен знатан пад привредних активности а самим тим и пад јавних прихода.

Према његовим ријечима, овакво стање захтијева реструктурисање градских финансија због чега ће се на овом Скупштинском засједању као главна тачка разматрати Нацрт ребаланса буџета, уз пакет од осам тачака везаних за јавне финансије.

„Наше опредјељење у градској управи на челу са градоначелником Игором​ Радојичићем,​ јесте да не заустављамо капиталне инвестиције у граду Бањалуци те да се наставе инвестициони циклуси у граду.

На тај начин завршићемо планиране​ капиталне пројекте у граду али ћемо и очувати пријеко потребна радна мјеста свих оних који су ангажовани у том процесу рада.

Пад прихода покушаћемо надомјестити разним уштедама и реструктурисањем, уз домаћинско пословање, како у овој тако и у претходним годинама, јер већ четврту годину заредом остварили смо буџетски суфицит"​ закључио је Талић гостујући у Бањалучкој хроници ЕЛТА ТВ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана