Zoran Talić: Nastavljamo investicioni ciklus u Banjaluci

G.S.
Zoran Talić: Nastavljamo investicioni ciklus u Banjaluci

BANjALUKA - Restrukturisanje gradskih finansija, usljed velikih ekonomskih posljedica epidemije korona virusa, biće glavna tema pete vanredne sjednice Skupštine grada koja će biti održana sutra, 27. maja u Banskom dvoru izjavio je to predsjednik Skupštine Grada Banjaluka, Zoran Talić, gostujući u emisiji „Banjaluka hronika" Elta televizije.

Kako je istakao, kao posljedica epidemije korona virusa, U Banjaluci je u prethodna dva mjeseca zabilježen znatan pad privrednih aktivnosti a samim tim i pad javnih prihoda.

Prema njegovim riječima, ovakvo stanje zahtijeva restrukturisanje gradskih finansija zbog čega će se na ovom Skupštinskom zasjedanju kao glavna tačka razmatrati Nacrt rebalansa budžeta, uz paket od osam tačaka vezanih za javne finansije.

„Naše opredjeljenje u gradskoj upravi na čelu sa gradonačelnikom Igorom​ Radojičićem,​ jeste da ne zaustavljamo kapitalne investicije u gradu Banjaluci te da se nastave investicioni ciklusi u gradu.

Na taj način završićemo planirane​ kapitalne projekte u gradu ali ćemo i očuvati prijeko potrebna radna mjesta svih onih koji su angažovani u tom procesu rada.

Pad prihoda pokušaćemo nadomjestiti raznim uštedama i restrukturisanjem, uz domaćinsko poslovanje, kako u ovoj tako i u prethodnim godinama, jer već četvrtu godinu zaredom ostvarili smo budžetski suficit"​ zaključio je Talić gostujući u Banjalučkoj hronici ELTA TV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana