Зимска служба спремна за прве падавине

Срна
Foto: срна

БАЊАЛУКА - Зимска служба у Бањалуци спремна је за предстојећу зиму, уз довољно механизације и соли за посипање улица, речено је на традиционалној смотри возила и опреме за рад зимске службе у кругу предузећа "Чистоћа", којој је присуствовао и бањалучки градоначелник Драшко Станивуковић.

"Веома је важно да будемо спремни да одговоримо на изазове који се могу наћи пред нама, јер зима је непредвидива. У кооперацији са предузећем Чистоћа и другим извођачима, трудићемо се да избјегнемо оно да нас је снијег изненадио, те да на падавине одговоримо ефикасно како би сви путеви били проходни, а наши грађани задовољни", поручио је Станивуковић.

Он је истакао да је град опредијељен да се услуге одржавања додатно унаприједе и појачају, те напоменуо д,а упркос смањеним средствима у буџету на овој ставци, мора бити пронађано најбоље рјешење, саопштено је из Градске управе.

Станивуковић је рекао да је извршена модернизација и да је у возила зимске службе уведен систем за праћење џи-пи-ес како би у сваком тренутку имали увид гдје се возила налазе, што ће допринијети ефикаснијем раду.

Директор предузећа "Чистоћа" Александар Бајић навео је да зимска сезона почиње 15. новембра и траје до 15. марта, а да су данас представљена возила која ће током сезоне одржавати град Бањалуку.

Бајић је рекао да је Бањалука подијељена на шест градских рејона, од којих предузеће "Чистоћа" одржава пет.

"Прибавили смо довољне количине абразивних материјала и посипне соли, људство је спремно да одговори у случају падавина", поручио је Бајић и напоменуо да у тренутку падавина постоје приоритети у чишћењу.

Он је истакао да је први приоритет чишћење главних саобраћајница, прилаза болници и школама, други приоритет су споредне улице, док су тротоари и некатегорисани путеви трећи приоритет.

Из Одјељења за саобраћај и путеве наводе да је град подијељен на 14 подручја која се чисте током зиме, односно шест градских и осам сеоских.

Улице ће рашчишћавати више радници предузећа "Чистоћа" Бањалука, "Бунић компани", "Козарапутеви", "Еко-еуро тим", "Грађење Ђурић", "Голден кард", "Нискоградња Марјановић" из Приједора и "Врт дизајн и тренд".

У ресорном одјељењу су навели да ће предузећа задужена за чишћење дати најефикаснији одговор, али да је свакако потребно да привредни субјекти и грађани сарађују и испуне своје обавезе, те да у случају падавина на прописан начин рашчисте улазе у своје објекте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана