Zimska služba spremna za prve padavine

Srna
Foto: srna

BANjALUKA - Zimska služba u Banjaluci spremna je za predstojeću zimu, uz dovoljno mehanizacije i soli za posipanje ulica, rečeno je na tradicionalnoj smotri vozila i opreme za rad zimske službe u krugu preduzeća "Čistoća", kojoj je prisustvovao i banjalučki gradonačelnik Draško Stanivuković.

"Veoma je važno da budemo spremni da odgovorimo na izazove koji se mogu naći pred nama, jer zima je nepredvidiva. U kooperaciji sa preduzećem Čistoća i drugim izvođačima, trudićemo se da izbjegnemo ono da nas je snijeg iznenadio, te da na padavine odgovorimo efikasno kako bi svi putevi bili prohodni, a naši građani zadovoljni", poručio je Stanivuković.

On je istakao da je grad opredijeljen da se usluge održavanja dodatno unaprijede i pojačaju, te napomenuo d,a uprkos smanjenim sredstvima u budžetu na ovoj stavci, mora biti pronađano najbolje rješenje, saopšteno je iz Gradske uprave.

Stanivuković je rekao da je izvršena modernizacija i da je u vozila zimske službe uveden sistem za praćenje dži-pi-es kako bi u svakom trenutku imali uvid gdje se vozila nalaze, što će doprinijeti efikasnijem radu.

Direktor preduzeća "Čistoća" Aleksandar Bajić naveo je da zimska sezona počinje 15. novembra i traje do 15. marta, a da su danas predstavljena vozila koja će tokom sezone održavati grad Banjaluku.

Bajić je rekao da je Banjaluka podijeljena na šest gradskih rejona, od kojih preduzeće "Čistoća" održava pet.

"Pribavili smo dovoljne količine abrazivnih materijala i posipne soli, ljudstvo je spremno da odgovori u slučaju padavina", poručio je Bajić i napomenuo da u trenutku padavina postoje prioriteti u čišćenju.

On je istakao da je prvi prioritet čišćenje glavnih saobraćajnica, prilaza bolnici i školama, drugi prioritet su sporedne ulice, dok su trotoari i nekategorisani putevi treći prioritet.

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve navode da je grad podijeljen na 14 područja koja se čiste tokom zime, odnosno šest gradskih i osam seoskih.

Ulice će raščišćavati više radnici preduzeća "Čistoća" Banjaluka, "Bunić kompani", "Kozaraputevi", "Eko-euro tim", "Građenje Đurić", "Golden kard", "Niskogradnja Marjanović" iz Prijedora i "Vrt dizajn i trend".

U resornom odjeljenju su naveli da će preduzeća zadužena za čišćenje dati najefikasniji odgovor, ali da je svakako potrebno da privredni subjekti i građani sarađuju i ispune svoje obaveze, te da u slučaju padavina na propisan način raščiste ulaze u svoje objekte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana