Зељковић: Таксисти одзивом на вакцинацију показали одговорност

Срна
Зељковић: Таксисти одзивом на вакцинацију показали одговорност

БАЊАЛУКА - Директор Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић истакао је данас у Бањалуци значај вакцинације такси превозника, који су великим одзивом за овај процес показали одговорност у очувању свог, али и здравља својих путника.

Зељковић је рекао да се највећа одговорност у процесу имунизације показује корз организовано вакцинисање појединих група грађана, у оквиру удружења или компанија.

"Тада се вакцинацији одазове и велики број грађана, јер не троше своје слободно вријеме, него то обаве у току радног времена. Највећу дисциплину показали су старији од 65 година, који су се у највећем броју одазвали вакцинацији, а очекујемо да то ураде и млађи", рекао је Зељковић новинарима.

Предсједник Удружења бањалучких таксиста Драган Пуришић рекао је да се вакцинацији одазвало 86 такси превозника.

"Преко Занатско-предузетничке коморе смо тражили да имамо приоритет за вакцинацију јер смо у сталном контакту и са домаћим грађанима, али и са странцима", рекао је Пуришић.

Савјетник министра саобраћаја и веза Републике Српске Жељко Гребић рекао је да је Влада Републике Српске показала велику одговорност набавком довољног броја вакцина против вируса корона у тешким временима.

"Поздрављам и друштвено одговорно понашање наших таксиста, који су у великом броју дошли да се вакцинишу, те да заштите своје здравље, али и својих породица и путника које превозе", рекао је Гребић.

Помоћник министра привреде и предузетништва Републике Српске Рајко Лајић рекао је да вакцинација има велики значај за очување и развој привреде, те позвао самосталне предузетнике да се у што већем броју одазову процесу вакцинације.

"Република Српска је обезбиједила довољан број вакцина, те уколико имунизацијом буде обухваћен што већи број грађана, значајно ће утицати на опоравак привреде", рекао је Лајић.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана