Zeljković: Taksisti odzivom na vakcinaciju pokazali odgovornost

Srna
Zeljković: Taksisti odzivom na vakcinaciju pokazali odgovornost

BANjALUKA - Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković istakao je danas u Banjaluci značaj vakcinacije taksi prevoznika, koji su velikim odzivom za ovaj proces pokazali odgovornost u očuvanju svog, ali i zdravlja svojih putnika.

Zeljković je rekao da se najveća odgovornost u procesu imunizacije pokazuje korz organizovano vakcinisanje pojedinih grupa građana, u okviru udruženja ili kompanija.

"Tada se vakcinaciji odazove i veliki broj građana, jer ne troše svoje slobodno vrijeme, nego to obave u toku radnog vremena. Najveću disciplinu pokazali su stariji od 65 godina, koji su se u najvećem broju odazvali vakcinaciji, a očekujemo da to urade i mlađi", rekao je Zeljković novinarima.

Predsjednik Udruženja banjalučkih taksista Dragan Purišić rekao je da se vakcinaciji odazvalo 86 taksi prevoznika.

"Preko Zanatsko-preduzetničke komore smo tražili da imamo prioritet za vakcinaciju jer smo u stalnom kontaktu i sa domaćim građanima, ali i sa strancima", rekao je Purišić.

Savjetnik ministra saobraćaja i veza Republike Srpske Željko Grebić rekao je da je Vlada Republike Srpske pokazala veliku odgovornost nabavkom dovoljnog broja vakcina protiv virusa korona u teškim vremenima.

"Pozdravljam i društveno odgovorno ponašanje naših taksista, koji su u velikom broju došli da se vakcinišu, te da zaštite svoje zdravlje, ali i svojih porodica i putnika koje prevoze", rekao je Grebić.

Pomoćnik ministra privrede i preduzetništva Republike Srpske Rajko Lajić rekao je da vakcinacija ima veliki značaj za očuvanje i razvoj privrede, te pozvao samostalne preduzetnike da se u što većem broju odazovu procesu vakcinacije.

"Republika Srpska je obezbijedila dovoljan broj vakcina, te ukoliko imunizacijom bude obuhvaćen što veći broj građana, značajno će uticati na oporavak privrede", rekao je Lajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana