“Здраво да сте” организује радионице за младе и дјецу: “Креативни август” прилика за таленте

Александра Тодоровић
“Здраво да сте” организује радионице за младе и дјецу: “Креативни август” прилика за таленте

БАЊАЛУКА - Традиционална манифестација “Креативни август” биће изузетно богата занимљивим садржајима и активностима из области фотографије, луткарства, плеса, стрипа и цртања, гдје ће млади у парку “Петар Кочић” моћи показати свој таленат. Ово је саопштено и Омладинског центра “Здраво да сте” који је организатор смотре.

Координатор овог центра Сњежана Благојевић казала је за “Глас Српске” да све заинтересоване који се пријаве чекају радионице едукативног и забавног садржаја из области музике, спорта, умјетности и глуме.

- Прије почетка реализације овог пројеката на јавној говорници у центру града позваћемо све који желе да таленат и креативност промовишу на овај начин да се пријаве најкасније до 29. јула - рекла је Благојевићева.

Појаснила је да ће у првој седмици, односно од 9. до 15. августа, учесници моћи представити свој рад, те да ће у другој седмици, односно од 16. августа, наставити са својим традиционалним активностима.

- У другом дијелу овог програма организоваћемо школу гитаре и удараљки, као и секције из области фотографије и сликарства - рекла је Благојевићева и додала да ће један дио програма посебно бити резервисан за позоришне представе.

Појаснила је да је овај “фестивал” бесплатан и траје од 2. до 29. августа.

- Програм ћемо спроводити сваким даном осим недјеље у поподневним и вечерњим терминима у парку “Петар Кочић”, све са циљем промовисања духа заједништва, социјализације младих, развоја стваралаштва и креативности, активизма, волонтеризма - истакла је Благојевићева.

Из центра су појаснили да “Креативни август” има и посебну едукативну компоненту за сараднике у реализацији радионица, јер сви учесници пролазе посебан тренинг за рад са групом, комуникацију, безбједност и планирање реализације активности, чиме кроз рад стичу нова знања и искуства.

Додали су да ће фестивал бити затворен изложбом на којој ће креативци публици презентовати плодове свога рада.

Реализација

Из удружења “Здраво да сте” истичу да су први кораци ка организацији “Креативног августа” планирање, припрема, истраживање интереса и потреба учесника. Потом се упућује јавни позив сарадницима и организацијама за реализацију активности.

 - Идући корак је едукација сарадника, након чега слиједи израда распореда активности, комуникација са јавношћу и набавка потребних материјала. Потом спроводимо испланиране активности, гдје ће на завршној манифестацији на изложбама млади представити свој рад - појаснили су из центра.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана