“Zdravo da ste” organizuje radionice za mlade i djecu: “Kreativni avgust” prilika za talente

Aleksandra Todorović
“Zdravo da ste” organizuje radionice za mlade i djecu: “Kreativni avgust” prilika za talente

BANjALUKA - Tradicionalna manifestacija “Kreativni avgust” biće izuzetno bogata zanimljivim sadržajima i aktivnostima iz oblasti fotografije, lutkarstva, plesa, stripa i crtanja, gdje će mladi u parku “Petar Kočić” moći pokazati svoj talenat. Ovo je saopšteno i Omladinskog centra “Zdravo da ste” koji je organizator smotre.

Koordinator ovog centra Snježana Blagojević kazala je za “Glas Srpske” da sve zainteresovane koji se prijave čekaju radionice edukativnog i zabavnog sadržaja iz oblasti muzike, sporta, umjetnosti i glume.

- Prije početka realizacije ovog projekata na javnoj govornici u centru grada pozvaćemo sve koji žele da talenat i kreativnost promovišu na ovaj način da se prijave najkasnije do 29. jula - rekla je Blagojevićeva.

Pojasnila je da će u prvoj sedmici, odnosno od 9. do 15. avgusta, učesnici moći predstaviti svoj rad, te da će u drugoj sedmici, odnosno od 16. avgusta, nastaviti sa svojim tradicionalnim aktivnostima.

- U drugom dijelu ovog programa organizovaćemo školu gitare i udaraljki, kao i sekcije iz oblasti fotografije i slikarstva - rekla je Blagojevićeva i dodala da će jedan dio programa posebno biti rezervisan za pozorišne predstave.

Pojasnila je da je ovaj “festival” besplatan i traje od 2. do 29. avgusta.

- Program ćemo sprovoditi svakim danom osim nedjelje u popodnevnim i večernjim terminima u parku “Petar Kočić”, sve sa ciljem promovisanja duha zajedništva, socijalizacije mladih, razvoja stvaralaštva i kreativnosti, aktivizma, volonterizma - istakla je Blagojevićeva.

Iz centra su pojasnili da “Kreativni avgust” ima i posebnu edukativnu komponentu za saradnike u realizaciji radionica, jer svi učesnici prolaze poseban trening za rad sa grupom, komunikaciju, bezbjednost i planiranje realizacije aktivnosti, čime kroz rad stiču nova znanja i iskustva.

Dodali su da će festival biti zatvoren izložbom na kojoj će kreativci publici prezentovati plodove svoga rada.

Realizacija

Iz udruženja “Zdravo da ste” ističu da su prvi koraci ka organizaciji “Kreativnog avgusta” planiranje, priprema, istraživanje interesa i potreba učesnika. Potom se upućuje javni poziv saradnicima i organizacijama za realizaciju aktivnosti.

 - Idući korak je edukacija saradnika, nakon čega slijedi izrada rasporeda aktivnosti, komunikacija sa javnošću i nabavka potrebnih materijala. Potom sprovodimo isplanirane aktivnosti, gdje će na završnoj manifestaciji na izložbama mladi predstaviti svoj rad - pojasnili su iz centra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana