Због неношења маски у Бањалуци санкционисано 505 особа

Г.С.
Због неношења маски у Бањалуци санкционисано 505 особа

Због непоштовања одлука Републичког штаба за ванредне ситуације, које се односе на неношење маски на подручју града Бањалука, од почетка пандемије вируса корона санкционисано је укупно 505 особа, потврдили су за "Независне" у Полицијској управи Бањалука.

Према њиховим ријечима, прописана новчана казна за физичко лице ако не носи маску у ситуацији када је то потребно је од 100 до 300 КМ.

У ПУ Бањалука истакли су да су полицијски службеници обављањем редовних послова и задатака утврдили да два угоститељска објекта нису поштовала одредбе о радном времену.

"Сходно Уредби са законском снагом о измјенама и допунама Закона о заштити становништва од заразних болести, у члану 7. став 2. прописана је новчана казна за одговорно лице и предузетника у износу од 1.000 до 3.000 КМ", појашњавају у ПУ Бањалука.

Истичу да су Окружном јавном тужилаштву Бањалука од почетка пандемије вируса поднесена четири извјештаја о почињеним кривичним дјелима због окупљања грађана у већем броју унутар и ван угоститељских објеката, а на основу члана 195. став 1. Кривичног законика Републике Српске.

Ратко К., који живи у насељу Борик, санкционисан је јер није носио маску на отвореном иако је Републички штаб за ванредне ситуације то одредио због превенције вируса корона.

"Погријешио сам и због тога сам платио казну. Сада се придржавам свих мјера", рекао је Ратко К.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана