Zbog nenošenja maski u Banjaluci sankcionisano 505 osoba

G.S.
Zbog nenošenja maski u Banjaluci sankcionisano 505 osoba

Zbog nepoštovanja odluka Republičkog štaba za vanredne situacije, koje se odnose na nenošenje maski na području grada Banjaluka, od početka pandemije virusa korona sankcionisano je ukupno 505 osoba, potvrdili su za "Nezavisne" u Policijskoj upravi Banjaluka.

Prema njihovim riječima, propisana novčana kazna za fizičko lice ako ne nosi masku u situaciji kada je to potrebno je od 100 do 300 KM.

U PU Banjaluka istakli su da su policijski službenici obavljanjem redovnih poslova i zadataka utvrdili da dva ugostiteljska objekta nisu poštovala odredbe o radnom vremenu.

"Shodno Uredbi sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, u članu 7. stav 2. propisana je novčana kazna za odgovorno lice i preduzetnika u iznosu od 1.000 do 3.000 KM", pojašnjavaju u PU Banjaluka.

Ističu da su Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka od početka pandemije virusa podnesena četiri izvještaja o počinjenim krivičnim djelima zbog okupljanja građana u većem broju unutar i van ugostiteljskih objekata, a na osnovu člana 195. stav 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Ratko K., koji živi u naselju Borik, sankcionisan je jer nije nosio masku na otvorenom iako je Republički štab za vanredne situacije to odredio zbog prevencije virusa korona.

"Pogriješio sam i zbog toga sam platio kaznu. Sada se pridržavam svih mjera", rekao je Ratko K.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana