Завршни радови у Пословној зони Рамићи

Невена Бунић
Завршни радови у Пословној зони Рамићи

Бањалука - Комплетирање инфраструктуре у Пословној зони Рамићи приводи се крају а јуче су почели радови у оквиру којих ће бити изграђена саобраћајница, постављена ЛЕД расвјета и уређено околно грађевинско земљиште.

Градоначелник Игор Радојичић, директор Америчке агенције за међународни развој УСАИД у БиХ Питер Дафи и представник америчке хуманитарне и развојне агенција "Католичка служба помоћи" (ЦРС) за БиХ Марк Д’Силва озваничили су јуче почетак завршних радова у индустријској зони.

Укупна вриједност пројекта је 925.000 КМ од чега је град обезбиједио 415.000, а амерички партнери 510.000 марака. Завршетак радова очекује се почетком новембра ове године.

- Биће изграђено 468 метара саобраћајнице са комплетном инфраструктуром, тротоарима и штедљивом расвјетом. Грађевинци ће да уреде и околно земљиште, док напуштени одводни канал биће засут - рекао је Радојичић.

Истакао је да се индустријска зона шири, у оквиру које се ствара више простора за нове улагаче.

- У циљу ове градске администрације је продуктивно запошљавање, а нови купци, односно привредници у Пословној зони ће то омогућити - казао је Радојичић.

Дафи је истакао како су Рамићи један од пројеката којим се унапређује пословно окружење.

- За привлачење нових инвестиција потребно је много труда и рада. Радили смо на добијању сертификата који показују да је овај град привлачан за улагаче. Надам се да ће се кроз коју годину овдје отворити више предузећа - рекао је Дафи.

 Д'Силва рекао је да је поносан што ова организација учествује у овом пројекту.

- Ово је велика ствар за град. Прошло је 15 година од када смо радили на неком инфраструктурном пројекту у Бањалуци заједно са УСАИД-ом. Помогли смо у развијању социјалне стратегије града за повратак расељених лица. Мислим да би било најбоље да ће озваничење завршетка радова бити ноћу, да би се најбоље видјела расвјета - предложио је Д'Силва.

Лицитација

Град је расписао оглас о продаји електрорадионице и околних објеката са земљиштем у Пословној зони "Рамићи" која ће се обавити лицитацијом 12. септембра у згради Градске управе.

На продају су и погон савијања, гаража, метално складиште, ресторан и објекат комерцијалне службе бивше Ваљаонице хладноваљане траке "Унис".

Заинтересовани привредници за јавно надметање се могу пријавити до 8. септембра

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана