Завод за медицину рада и спорта РС: Редомат смањује гужве за боловања

Срна
Завод за медицину рада и спорта РС: Редомат смањује гужве за боловања

БАЊАЛУКА - У Заводу за медицину рада и спорта Републике Српске у Бањалуци постављен је редомат, уређај који електронски регулише чекање, чиме је омогућена боља организација и унапређење ефикасности рада комисије за оцјену привремене неспособности за рад дуже од 30 дана, речено је у овој здравственој установи.

У Заводу су нагласили да предности редомата, који је у функцији неколико дана, већ осјећају пацијенти, а нарочито категорије које имају приоритет приликом доласка на комисију, као што су ратни војни инвалиди, особе са инвалидитетом, труднице, породице погинулих и заробљених бораца, лица која су имала трансплантације и други.

- Исто тако, редомат представља знатно олакшање и поједностављење и за све остале пацијенте, као и за запослене - рекли су у Заводу.

Додали су да на комисијама за оцјену привремене неспособности за рад само у Бањалуци мјесечно буде око 2.200 људи, од којих у просјеку мјесечно буде око 480 трудница, те око 400 обољелих од малигних болести.

- Труднице, као и тешко покретна или непокретна лица не морају лично да долазе на комисије, довољно је да се достави њихова медицинска документација - подсјетили су из Завода.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана