Zavod za medicinu rada i sporta RS: Redomat smanjuje gužve za bolovanja

Srna
Zavod za medicinu rada i sporta RS: Redomat smanjuje gužve za bolovanja

BANjALUKA - U Zavodu za medicinu rada i sporta Republike Srpske u Banjaluci postavljen je redomat, uređaj koji elektronski reguliše čekanje, čime je omogućena bolja organizacija i unapređenje efikasnosti rada komisije za ocjenu privremene nesposobnosti za rad duže od 30 dana, rečeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

U Zavodu su naglasili da prednosti redomata, koji je u funkciji nekoliko dana, već osjećaju pacijenti, a naročito kategorije koje imaju prioritet prilikom dolaska na komisiju, kao što su ratni vojni invalidi, osobe sa invaliditetom, trudnice, porodice poginulih i zarobljenih boraca, lica koja su imala transplantacije i drugi.

- Isto tako, redomat predstavlja znatno olakšanje i pojednostavljenje i za sve ostale pacijente, kao i za zaposlene - rekli su u Zavodu.

Dodali su da na komisijama za ocjenu privremene nesposobnosti za rad samo u Banjaluci mjesečno bude oko 2.200 ljudi, od kojih u prosjeku mjesečno bude oko 480 trudnica, te oko 400 oboljelih od malignih bolesti.

- Trudnice, kao i teško pokretna ili nepokretna lica ne moraju lično da dolaze na komisije, dovoljno je da se dostavi njihova medicinska dokumentacija - podsjetili su iz Zavoda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana