Градилиште на мјесту кина “Козара”: Слиједи стручна процјена регулационог плана

Невена Рељић
Градилиште на мјесту кина “Козара”: Слиједи стручна процјена регулационог плана

БАЊАЛУКА - Неће бити градње двосмјерне саобраћајнице за планирани небодер у улици Симе Шолаје, а град ће финансирати тим експерата који ће промијенити регулациони план, који је предвиђао да на мјесту некадашњег биоскопа “Козара” никне зграда од 12 спратова.

Договорено је ово на јучерашњем састанку градоначелника Игора Радојичића и представника станара из улице Симе Шолаје.
Представник станара Велибор Краљ рекао је за “Глас Српске” да је састанак са градоначелником био продуктиван.

- Аргументовано и отворено смо образложили проблеме, а градоначелник је понудио да се не прави улица, јер угрожава безбједност дјеце и станара - рекао је Краљ.

Додао је да су градоначелника упознали и са мањкавостима у случају рушења биоскопа “Козара”.

- Спорно је било скидање азбестног крова, што смо документовали фотографијама и видео-записима и очекујемо реакцију града - каже Краљ.

Радојичић је на “Фејсбуку” објавио да су примједбе станара оправдане, те да је договорено да неће бити спајања саобраћајнице са Алејом Светог Саве.

- Биће обједињен инспекцијски надзор над свим радовима на простору бившег биоскопа “Козара” и урађена стручна процјена свих елемената регулационог плана, услова за грађење, приступа и паркинга, еколошких услова, степена заштите те статике околних објеката - нагласио је Радојичић.

Начелник Одјељења за просторно уређење Слободан Станаревић рекао је да девастирани биоскоп има само сентименталну вриједност.
- У новом стамбено-пословном објекту које би требало да никне на овој локацији биће, између осталог, нови биоскоп и базен - рекао је Станаревић и додао да је ријеч о политичкој причи јер је погодан термин за то.

Адвокат и пуномоћник инвеститора Милан Петковић сматра да је очигледно да неко овај случај политички злоупотребљава те да је неозбиљно да се регулациони план, донесен прије годину, тек тако мијења.

- Инвеститор “Синема тауер” је стоодстотни власник парцеле. Уколико дође до измјене плана, разговараћемо са градоначелником јер је потребно да се грађанима представи о каквом објекту се ради. Станари ће имати само корист, а не штету. Очигледно је да неко политичким злоупотребама жели да збуњује јавност и грађане те покупи политичке поене - каже Петковић.









 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана