Gradilište na mjestu kina “Kozara”: Slijedi stručna procjena regulacionog plana

Nevena Reljić
Gradilište na mjestu kina “Kozara”: Slijedi stručna procjena regulacionog plana

BANjALUKA - Neće biti gradnje dvosmjerne saobraćajnice za planirani neboder u ulici Sime Šolaje, a grad će finansirati tim eksperata koji će promijeniti regulacioni plan, koji je predviđao da na mjestu nekadašnjeg bioskopa “Kozara” nikne zgrada od 12 spratova.

Dogovoreno je ovo na jučerašnjem sastanku gradonačelnika Igora Radojičića i predstavnika stanara iz ulice Sime Šolaje.
Predstavnik stanara Velibor Kralj rekao je za “Glas Srpske” da je sastanak sa gradonačelnikom bio produktivan.

- Argumentovano i otvoreno smo obrazložili probleme, a gradonačelnik je ponudio da se ne pravi ulica, jer ugrožava bezbjednost djece i stanara - rekao je Kralj.

Dodao je da su gradonačelnika upoznali i sa manjkavostima u slučaju rušenja bioskopa “Kozara”.

- Sporno je bilo skidanje azbestnog krova, što smo dokumentovali fotografijama i video-zapisima i očekujemo reakciju grada - kaže Kralj.

Radojičić je na “Fejsbuku” objavio da su primjedbe stanara opravdane, te da je dogovoreno da neće biti spajanja saobraćajnice sa Alejom Svetog Save.

- Biće objedinjen inspekcijski nadzor nad svim radovima na prostoru bivšeg bioskopa “Kozara” i urađena stručna procjena svih elemenata regulacionog plana, uslova za građenje, pristupa i parkinga, ekoloških uslova, stepena zaštite te statike okolnih objekata - naglasio je Radojičić.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Slobodan Stanarević rekao je da devastirani bioskop ima samo sentimentalnu vrijednost.
- U novom stambeno-poslovnom objektu koje bi trebalo da nikne na ovoj lokaciji biće, između ostalog, novi bioskop i bazen - rekao je Stanarević i dodao da je riječ o političkoj priči jer je pogodan termin za to.

Advokat i punomoćnik investitora Milan Petković smatra da je očigledno da neko ovaj slučaj politički zloupotrebljava te da je neozbiljno da se regulacioni plan, donesen prije godinu, tek tako mijenja.

- Investitor “Sinema tauer” je stoodstotni vlasnik parcele. Ukoliko dođe do izmjene plana, razgovaraćemo sa gradonačelnikom jer je potrebno da se građanima predstavi o kakvom objektu se radi. Stanari će imati samo korist, a ne štetu. Očigledno je da neko političkim zloupotrebama želi da zbunjuje javnost i građane te pokupi političke poene - kaže Petković.









 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana