Запослени у Електротехничкој и Економској школи често остану без паркинга: Рјешење рампа или јефтиније карте

Александар Стојановић, Илијана Божић
Запослени у Електротехничкој и Економској школи често остану без паркинга: Рјешење рампа или јефтиније карте

Професори и запослени у Економској школи годинама муку муче тражећи мјесто да оставе аутомобил када дођу на посао, јер ова школа уопште нема двориште, док паркинг Електротехничке школе “Никола Тесла” често узурпирају возачи који нису радници ове установе.

Обје школе налазе се у самом центру града, а кружење око зграда и потрага за слободним мјестом у близини постали су свакодневица за запослене. Због овог проблема морају на посао долазити и много раније, јер не знају да ли ће наћи слободно мјесто.

 

Директорица Економске школе Соња Томаш Мискин каже за “Глас Српске” да је недостатак паркинга вишегодишњи проблем којем се, нажалост, не назире рјешење.

- Налазимо се у центру града и све околне школе кубуре са тим проблемом, али наши радници нарочито, јер немамо ни своје двориште. Раније су покретане иницијативе да професори добију бесплатне или јефтиније паркинг карте, али тај приједлог је одбијен. Од професорске плате заиста није лако плаћати сваки дан паркинг - рекла је Томаш Мискин и додала да имају у плану да поново покрену ову иницијативу.

Професорица Наташа Милијашевић истакла је да понекад слободно мјесто тражи по пола сата.

- То, поред времена, одузима и много живаца и енергије. Аутомобил ми је заиста потребан и не бих стизала да завршим све обавезе да идем пјешке или аутобусом - истакла је Милијашевићева.

На проблем паркирања код Електротехничке школе одборницима Скупштине града указао је одборник СНСД-а Драгомир Батар.

- Паркинг који је предвиђен за запослене у овој средњој школи се не наплаћује, те га веома често користе грађани који нису запослени у тој установи, па радници школе остану без паркинг мјеста - рекао је Батар и предложио да буде постављена рампа или слична препрека на улазу на паркинг.

Директорица Електротехничке школе Ирина Чавић јуче није одговарала на наше телефонске позиве.

САНДИЋ

Начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић казао је да се управа Електротехничке школе није обратила Градској управи поводом овог проблема.

- Када то учине, послаћемо на терен екипу задужену за ту област да сагледа ситуацију и пронађе рјешење - казао је Сандић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана