Zaposleni u Elektrotehničkoj i Ekonomskoj školi često ostanu bez parkinga: Rješenje rampa ili jeftinije karte

Aleksandar Stojanović, Ilijana Božić
Zaposleni u Elektrotehničkoj i Ekonomskoj školi često ostanu bez parkinga: Rješenje rampa ili jeftinije karte

Profesori i zaposleni u Ekonomskoj školi godinama muku muče tražeći mjesto da ostave automobil kada dođu na posao, jer ova škola uopšte nema dvorište, dok parking Elektrotehničke škole “Nikola Tesla” često uzurpiraju vozači koji nisu radnici ove ustanove.

Obje škole nalaze se u samom centru grada, a kruženje oko zgrada i potraga za slobodnim mjestom u blizini postali su svakodnevica za zaposlene. Zbog ovog problema moraju na posao dolaziti i mnogo ranije, jer ne znaju da li će naći slobodno mjesto.

 

Direktorica Ekonomske škole Sonja Tomaš Miskin kaže za “Glas Srpske” da je nedostatak parkinga višegodišnji problem kojem se, nažalost, ne nazire rješenje.

- Nalazimo se u centru grada i sve okolne škole kubure sa tim problemom, ali naši radnici naročito, jer nemamo ni svoje dvorište. Ranije su pokretane inicijative da profesori dobiju besplatne ili jeftinije parking karte, ali taj prijedlog je odbijen. Od profesorske plate zaista nije lako plaćati svaki dan parking - rekla je Tomaš Miskin i dodala da imaju u planu da ponovo pokrenu ovu inicijativu.

Profesorica Nataša Milijašević istakla je da ponekad slobodno mjesto traži po pola sata.

- To, pored vremena, oduzima i mnogo živaca i energije. Automobil mi je zaista potreban i ne bih stizala da završim sve obaveze da idem pješke ili autobusom - istakla je Milijaševićeva.

Na problem parkiranja kod Elektrotehničke škole odbornicima Skupštine grada ukazao je odbornik SNSD-a Dragomir Batar.

- Parking koji je predviđen za zaposlene u ovoj srednjoj školi se ne naplaćuje, te ga veoma često koriste građani koji nisu zaposleni u toj ustanovi, pa radnici škole ostanu bez parking mjesta - rekao je Batar i predložio da bude postavljena rampa ili slična prepreka na ulazu na parking.

Direktorica Elektrotehničke škole Irina Čavić juče nije odgovarala na naše telefonske pozive.

SANDIĆ

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić kazao je da se uprava Elektrotehničke škole nije obratila Gradskoj upravi povodom ovog problema.

- Kada to učine, poslaćemo na teren ekipu zaduženu za tu oblast da sagleda situaciju i pronađe rješenje - kazao je Sandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana