Заједничком акцијом уређена Нова Варош и Росуље

GS
Foto: Banjaluka.rs

Садњом цвијећа и украсног биља успјешно је окончана акција чишћења и уређења Нове вароши и Росуља.

Као и до сада, и овонедјељној акцији одазвале су се све генерације наших суграђана, a придружила им се и савјетница градоначелника Милада Шукало, која је уједно и координатор акције „Чисто лице града“.

– Друга седмица акције „Чисто лице града“ је иза нас, а у протеклој седмици радили смо на уређењу насеља Нова Варош и Росуље. Искористићу прилику да похвалим иницијативу привредних субјеката али и наших суграђана који су се придружили данашној заједничкој акцији – поручила је координатор акције „Чисто лице града“ Милада Шукало.

Шукалова је искористила прилику да напомене да се управо на подручју насеља Росуље налази и привремено рециклажно двориште, гдје сви наши суграђани имају прилику бесплатно одложити кабасти отпад.

– Иако примијетимо значајне помаке, ипак и даље имамо случајеве непрописног одлагања кабастог отпада. Стога користим прилику да још једном апелујем на наше суграђане да искористе могућност и кабасти отпад одложе у рециклажно двориште – казала је она.

Додала је да се и наредном периоду настављају активности на чишћењу и уређењу нашег града, али да је примарни циљ акције свакако подизање свијести наших суграђана о важности очувања наше животне средине.

– Ове године примјетна је већа укљученост предшколских и школских установа, те удружења грађана у саму акцију. Увјерени смо да кроз већу укљученост у саме активности уређења, грађани заправо подижу свијест о важности очувања средине у којој живимо – истакла је координатор акције.

Такође, Милада Шукало је напоменула да уз акцију чишћења и уређења града стиже и Бањалучко прољеће, те да је данас отворен и Бањалучки фестивал цвијећа.

– Наш циљ је да из Бање Луке пошаљемо најбољу слику и да наш град промовишемо на најбољи могући начин – закључила је Шукалова.

Мјештанка насеља Нова варош Мирјана Вулин захвалила је Граду Бањој Луци на покретању ове акције која ће сва наша насеља учинити љепшим.

– Драго ми је да се улаже у наша игралишта и у наш град посебно због наших малишана, али и због тога што је Бања Лука позната по свом зеленилу и уређености – казала је она.

Иначе, ове седмице на подручју мјесних заједница Нова Варош и Росуље спровођено је више различитих активности  попут кошења, орезивања дровреда, уређења блоковског зеленила, али и прања и санације дјечијих игралишта.

Акција се наставља и наредне седмице и то на подручју насеља Обилићево.

Подсјећамо, под слоганом „Чист град, дуга љубав“, од 27. марта почело је прољећно уређење нашег града, а сви суграђани су позвани да учествују у овој великој акцији.

Новина ове године јесте да суграђани током три мјесеца, колико ће трајати акција  „Чисто лице града“ – имају прилику да бесплатно одложе крупни отпад из домаћинства у првом рециклажном дворишту, гдје су постављени контејнери за разврставање различитих врста отпада.

Рециклажно двориште, као пилот-пројекат – налази се привремено на локацији код раскрснице улица Младена Стојановића и Триве Амелице, у дијелу дворишта бивше „Мљекаре“.

Радно вријеме дворишта је радним данима од 11.00 до 19.00 часова и викендом од 08.00 до 16.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана