Zajedničkom akcijom uređena Nova Varoš i Rosulje

GS
Foto: Banjaluka.rs

Sadnjom cvijeća i ukrasnog bilja uspješno je okončana akcija čišćenja i uređenja Nove varoši i Rosulja.

Kao i do sada, i ovonedjeljnoj akciji odazvale su se sve generacije naših sugrađana, a pridružila im se i savjetnica gradonačelnika Milada Šukalo, koja je ujedno i koordinator akcije „Čisto lice grada“.

– Druga sedmica akcije „Čisto lice grada“ je iza nas, a u protekloj sedmici radili smo na uređenju naselja Nova Varoš i Rosulje. Iskoristiću priliku da pohvalim inicijativu privrednih subjekata ali i naših sugrađana koji su se pridružili današnoj zajedničkoj akciji – poručila je koordinator akcije „Čisto lice grada“ Milada Šukalo.

Šukalova je iskoristila priliku da napomene da se upravo na području naselja Rosulje nalazi i privremeno reciklažno dvorište, gdje svi naši sugrađani imaju priliku besplatno odložiti kabasti otpad.

– Iako primijetimo značajne pomake, ipak i dalje imamo slučajeve nepropisnog odlaganja kabastog otpada. Stoga koristim priliku da još jednom apelujem na naše sugrađane da iskoriste mogućnost i kabasti otpad odlože u reciklažno dvorište – kazala je ona.

Dodala je da se i narednom periodu nastavljaju aktivnosti na čišćenju i uređenju našeg grada, ali da je primarni cilj akcije svakako podizanje svijesti naših sugrađana o važnosti očuvanja naše životne sredine.

– Ove godine primjetna je veća uključenost predškolskih i školskih ustanova, te udruženja građana u samu akciju. Uvjereni smo da kroz veću uključenost u same aktivnosti uređenja, građani zapravo podižu svijest o važnosti očuvanja sredine u kojoj živimo – istakla je koordinator akcije.

Takođe, Milada Šukalo je napomenula da uz akciju čišćenja i uređenja grada stiže i Banjalučko proljeće, te da je danas otvoren i Banjalučki festival cvijeća.

– Naš cilj je da iz Banje Luke pošaljemo najbolju sliku i da naš grad promovišemo na najbolji mogući način – zaključila je Šukalova.

Mještanka naselja Nova varoš Mirjana Vulin zahvalila je Gradu Banjoj Luci na pokretanju ove akcije koja će sva naša naselja učiniti ljepšim.

– Drago mi je da se ulaže u naša igrališta i u naš grad posebno zbog naših mališana, ali i zbog toga što je Banja Luka poznata po svom zelenilu i uređenosti – kazala je ona.

Inače, ove sedmice na području mjesnih zajednica Nova Varoš i Rosulje sprovođeno je više različitih aktivnosti  poput košenja, orezivanja drovreda, uređenja blokovskog zelenila, ali i pranja i sanacije dječijih igrališta.

Akcija se nastavlja i naredne sedmice i to na području naselja Obilićevo.

Podsjećamo, pod sloganom „Čist grad, duga ljubav“, od 27. marta počelo je proljećno uređenje našeg grada, a svi sugrađani su pozvani da učestvuju u ovoj velikoj akciji.

Novina ove godine jeste da sugrađani tokom tri mjeseca, koliko će trajati akcija  „Čisto lice grada“ – imaju priliku da besplatno odlože krupni otpad iz domaćinstva u prvom reciklažnom dvorištu, gdje su postavljeni kontejneri za razvrstavanje različitih vrsta otpada.

Reciklažno dvorište, kao pilot-projekat – nalazi se privremeno na lokaciji kod raskrsnice ulica Mladena Stojanovića i Trive Amelice, u dijelu dvorišta bivše „Mljekare“.

Radno vrijeme dvorišta je radnim danima od 11.00 do 19.00 časova i vikendom od 08.00 do 16.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana