Захвалност Станивуковићу за "пружену руку" Сарајеву

Срна
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је данас у Бањалуци да састанком са градоначелником Сарајева Бењамином Карић жели да, како каже, гради мостове пријатељства.

Станивуковић је рекао да је штета да се толико дуго чекало да се градоначелници ова два града званично састану.

"Ми овим састанком желимо да гледамо у будућност и градимо нове мостове пријатељства. Пријатељство и сарадња је императив и оно што сваки појединац треба да чини", мишљења је Станивуковић.

Он је обећао да ће убрзо услиједити узвратна посјета Сарајеву, истичући да је договорена сарадња у области туризма, те да ће Бањалука и Сарајево на међународној, европској и свјетској сцени заједно представљати своје туристичке потенцијале, сарађивати у области културе и спорта.

Станивуковић и Карић су након састанка прошетали до статуе бан Милосављевића у близини зграде Градске управе у центру Бањалуке, гдје је постављена јавна "Хумана чесма", која је прилагођена свим грађанима, а коју је отворила градоначелник Сарајева.

"Исту такву чесму желимо да Бањалука направи у Сарајеву, а руководство тог града треба да одреди локацију", навео је Станивуковић.

Градоначелник Сарајева Бењамина Карић изјавила је да Сарајево поклања Бањалуци дјечији парк са опремљеним игралиштем.

"Нека свако дијете које се игра у том парку ужива и гради срећно дјетињство и срећну будућност", рекла је Карићева.

Она је рекла да данашњи састанак треба постати пракса, да се градоначелници састају једном мјесечно, разговарају о заједничким пројектима и представљају ове градове у Европи и свијету.

Карићева сматра да се овим састанком, како каже, исписују странице историје и будућности.

Она је захвалила Станивуковићу што је "пружио руку" Сарајеву и очекује врло брзо узвратну посјету из Бањалуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана